Quantcast

Eurovision Sport - nová streamová platforma EBU se sportem

| Tisk

Evropská vysílací unie (EBU - European Broadcasting Union) spustila novou bezplatnou streamovací platformu s názvem Eurovision Sport, zaměřenou na poskytování bezplatného přístupu ke sportovním přenosům.

Eurovision Sport ve spolupráci s veřejnoprávními vysílateli, členy EBU, nabídne kompletní pokrytí celé řady olympijských sportů - od atletiky po gymnastiku, lyžování, plavání a mnoho dalších. Platforma nabídne události od mistrovství světa po mistrovství Evropy, multisportovní události a národní šampionáty.

První sportovní událostí na nové digitální platformě je mistrovství světa ve vodních sportech v Dauhá, které probíhá od 2. do 18. února. Následuje mistrovství světa Mezinárodní biatlonové unie (7. až 18. února) v České republice, a příští měsíc halové mistrovství světa v atletice v Glasgow (1. až 3. března 2024).

Na vývoji a provozování platformy Eurovision Sport s EBU spolupracuje Nagravision.

Pevně věříme, že sport by měl být pro všechny. Členové našich veřejnoprávních médií již přinášejí divákům mnoho z předních světových sportovních událostí zdarma a tato nová digitální platforma poskytne ucelené pokrytí, takže nikdy nebudou muset promeškat ani okamžik své oblíbené události," uvedl Noel Curran, generální řediutel EBU a dodává, že v současné době má přístup k prémiovým sportovním kanálům pouze třetina sportovních fanoušků. Nová platforma Eurovision Sport by to mohla změnit.

EBU v současné době spravuje mediální práva pro 14 sportů jménem veřejnoprávních médií - poskytuje 43 tisíc hodin sportu ročně prostřednictvím dohod s 28 mezinárodními sportovními federacemi.



Služba Eurovision Sport je dostupná prostřednictvím webové stránky www.eurovisionsport.com na stolních počítačích a mobilních zařízeních, stejně tak i na mobilech a tabletech s operačním systémem Android a iOS. Během roku bude dostupná i prostřednictvím televizorů. Aplikace je poskytována v angličtině, francouzštině, němčině a španělštině, webová verze je v angličtině a připravuje se ve francouzštině, němčině a španělštině.

Eurovision Sport je zdarma, vyžadována je jen jednoduchá registrace. Pro bezproblémové sledování přenosů je nutný internet s rychlostí 3 Mbps pro SD streaming a 5 Mbps pro HD streaming. Některé sportovní přenosy mohou být z důvodu "specifického omezení obsahu" geoblokována, což znamená, že v některých zemích nemusí být určité přenosy dostupné.

redakce





Reklama




Vybrané články