Quantcast

Tipy a triky pro přijímače Humax OAK

| Tisk

V minulých měsících jsme Vám na stránkách serveru Parabola.cz přinesli seriál "Tipy a triky pro Humax IRCI-5400", dnes jsme pro Vás připravili volné pokračování tipů a triků, tentokrát ale pro všechny modely Humax OAK.

RYCHLÉ VYMAZÁNÍ PŘEDVOLEB
V některých případech potřebujeme smazat všechny nainstalované televizní a rozhlasové programy včetně nastavení receiveru. Jak to provést, když přijímač nemá žádnou možnost uvést přístroj do továrního nastavení či možnosti smazat všechny TV i R programy? Pokud si musíme vystačit se samotným přijímačem, je řešení tohoto problému jasné: musíme smazat všechny programy "ručně" po jednom, případně smazat podle providera (poskytovatele) - menu Instalace - Uspořádat programy - Seřadit služby - mazání červeným tlačítkem.

Existuje i rychlejší způsob, jak "vyčistit" receiver od původního nastavení. K tomu již budeme potřebovat počítač a null modem kabel, kterým propojíme Humaxe s počítačem. Dále budeme potřebovat i některý "vhodný" settings editor - postačí Formula V3, editor od výrobce Humax. Spustíme editor Formula V3 a v menu File vybereme "New". Pak vybereme z menu STB - Data Download a tento prázdný setting přeneseme do Humaxe.

Kompletní postup, jak přenést setting z/do Humaxe včetně popisu nastavení naleznete v rubrice "Návody".

ZAPOMNĚLI JSTE PIN?
Některá instalační menu jsou v Humaxech chráněna PINem. Pro přístup do nich je zapotřebí zadat klasické čtyři nuly, což je výchozí nastavení PINu v Humaxech. V menu "Dětská pojistka" můžeme PIN kdykoliv změnit. Může se ovšem stát, že nový PIN zapomeneme. Co teď? Existují dvě cesty k řešení této situace. Buď použijeme některý vhodný tzv. setting editor (Humbox, xOAK), kterým přeneseme aktuální setting do počítače (opět je nutný kabel null modem), kde pod jednou ze záložek najdeme aktuální PIN, který máme v přijímači.

Existuje ještě jeden způsob, jak si poradit s PINem, který jsme zapomněli. Poměrně jednoduchým způsobem jej můžeme "vyresetovat". Stiskneme tlačítko menu - vybereme Instalace - vybereme - Status - Verze přijímače. Teď stiskneme všechny barevná funkční tlačítka v tomto pořadí červené, zelené, modré a pak bílé tlačítko a nakonec stiskneme tlačítko "0". Objeví se nápis "PIN code has been reset", což znamená, že do menu "Dětská pojistka" můžeme opět použít standardní nastavení z výroby - čtyři nuly.



VLASTNÍ NASTAVENÍ POZIC SATELITŮ
VLASTNÍ NASTAVENÍ POZIC SATELITŮPro Humaxy OAK je na internetu řada zajímavých settingů. Jednoduchým přenosem settingu z PC do Humaxe lze mít v přijímači nainstalované aktuální televizní a rozhlasové programy i z několika družic. V settingu je krom informací o TV a R programech uložena spousta další dat - mj. i nastavení antény a pozice DiSEqC motoru. Z různých důvodů nám toto nastavení nemusí vždy vyhovovat a při každé instalaci nového settingu je nepříjemné znovu nastavovat natáčení u všech družic. Existuje i způsob, jak si "zapamatovat" určité nastavení antény a pozic DiSEqC motoru. Modifikovaný setting s nastavením antény přeneseme z Humaxe do PC přes některý vhodný tzv. settings editor (např. xOAK, Human, SetEdit OAK). Popis přenosu settingu opět naleznete v rubrice "Návody". Po přenosu settingu jednoduše uložíme nastavení antény a menu. V případě programu Human v menu Soubor vybereme "Nastavení Antény a Menu" a "Uložit". Před příštím přenosem nového settingu z PC do Humaxe vybereme (u programu Human) "Soubor" - "Nastavení Antény a Menu" a volbu "Načíst". Pak již jen stačí nainstalovat nový setting stejným programem.

redakce





Reklama




Vybrané články