Quantcast

ORF zahájila distribuci nových karet ICE

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: ORF zahájila distribuci nových karet ICE

Rakouská veřejnoprávní ORF začala obchodníkům zasílat nové přístupové karty Irdeto známé pod označením ICE (Irdeto CryptoWorks Embedded). Tyto karty ORF pracují jak v původních dekodérech CryptoWorks, tak i v přístrojích s licencovaným systémem Irdeto.

ICE karty ORF jsou cestou veřejnoprávního média k plynulému přechodu ze systému CryptoWorks na Irdeto. Původní systém CryptoWorks nebude od roku 2012 podporován a ORF se rozhodla využít migrační karty, které zajistí bezproblémový přechod na Irdeto.

Přístupové ICE karty bude vedle ORF používat také domácí platformy Skylink a CS Link , které z CryptoWorks přejdou také na Irdeto.

Platforma ORF je šířena přes satelity Astra (19,2°E) a obsahuje kódované programy ORF1, ORF2, ATV, Austria 9 a Puls 4. Divák má dále za jednorázovou investici k dispozici i první program rakouské televize ve vysokém rozlišení - ORF1 HD.

Připomeňme, že ORF během podzimu provede výměnu přístupových karet CryptoWorks, které se na trh dodávaly v letech 2003 až 2004. Výměna karty se dotkne zhruba 50 až 70 tisíc domácností.





Reklama




Vybrané články