Quantcast

Skylink začal testovat HBO HD

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink začal testovat HBO HD

Společnosti TradeTec a Towercom dnes zahájily testovací neveřejné vysílání filmového kanálu HBO HD v české verzi. Stanice se vysílá na programové pozici TEST1, kterou dříve využíval dětský kanál bebe tv HD a později sportovní stanice STV3 HD (Trojka HD).

HBO HD je součástí jarní rozšíření programové nabídky platformy Skylink. Program bude šířen ve statutu prémiového kanálu. Divák si jej může předplatit spolu ve dvou variantách - samostatně nebo spolu s kanálem Cinemax za zvýhodněnou cenu. V obou případech má divák k dispozici i SD verzi HBO.

HBO HD nabízí stejný obsah jako HBO ve standardním rozlišení. Liší se obrazovou kvalitou - většina contentu se již vysílá v nativním HD rozlišení, zbývající pořady jsou do HD přepočítávány. V sekci TV program na webu parabola.cz jsou pořady HBO v nativním HD označeny příslušným symbolem.

Kanál HBO HD divákům přinese skvělou podívanou - atraktivní filmové tituly, včetně českých snímků, dále dokumenty z produkce HBO, magazíny a koncerty.

HBO v SD i HD verzi vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Pořady jsou dostupné s českým dabingem a s originálním zvukovým doprovodem.

technické parametry:

Astra 1G (23,5°E), freq. 12,110 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK, CA CryptoWorks

HBO HD je zatím kódován systémem CryptoWorks pro karty Skylink s modrým potiskem (CAID 0D70) v tzv. servisním režimu (neveřejný příjem). Během středy 31.3.2010 budou připojeny i další kryptovací systémy platformy - CryptoWorks (CAID 0D03) a také Irdeto PIsys (CAID 0D96, 0624).

Spuštění HBO HD na Skylinku bude podpořeno tzv. SMS ochutnávkou v podobě dočasného otevření programu za symbolický poplatek.





Reklama




Vybrané články