Quantcast

Dokončena výroba satelitu Thor 7

| redakce | tisk

Výroba nového telekomunikačního satelitu Thor 7 pro satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) byla dokončena. Družice bude v příštím týdnu dodána do evropského kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně, kde budou probíhat přípravné práce na start s nosnou raketou Ariane 5.

Thor 7 je první satelit vybavený výkonným transpondéry v Ka pásmu, které budou sloužit námořnímu trhu. HTS Ka pásmové užitečné zatížení na Thoru 7 je navržené speciálně pro mobilitu VSAT trhu a bude poskytovat cenově zajímavé řešení a vysoce výkonné pokrytí kolem Severního moře, Norského moře, Rudého moře, Baltského moře a Středozemního moře. Satelit má také kapacitu v Ku pásmu, která bude určena pro televizní služby v regionu střední a východní Evropy.

Thor 7 byl navržen pro souběžný provoz až 25 aktivních spot beamů v Ka pásmu a s říditelným svazkem pro měnící se požadavky trhu. V Ku pásmu bude disponovat kapacitou 11 transpondérů, které umožní rozšířit služby v regionu a zajistí záložní kapacitu pro nepřerušovaný provoz služeb.

Thor 7 zhotovila a dodala společnost Space Systems/Loral (SSL) na bázi vysoce spolehlivé platformy SSL 1300, která zajišťuje vysoký výkon a flexibilitu pro podporu široké škály aplikací a technologického pokroku. Thor 7 má složit po dobu minimálně 15 let.

Satelit je určen na orbitální pozici 0,8°W, kde momentálně pracují družice Thor 5 a Thor 6 a sousední s Intelsat 10-02 na pozici 1°W. Na této společné pozici fungují domácí platformy freeSAT, Digi TV, Nová Digi TV SK a Magio Sat.





Reklama




Vybrané články