Quantcast

MTV Europe přechází na širokoúhlý formát 16:9

| redakce | tisk

Hudební a lifestylový kanál MTV Europe přejde v průběhu prvního březnového dne na vysílání v širokoúhlém formátu 16:9. Stanice provozovaná koncernem Viacom International Media Networks, kterou na českém trhu distribučně zastupuje společnost AXOCOM, v současnosti vysílá v poměru 4:3.

K přechodu dojde 1. března 2016 mezi jedenáctou hodinou dopolední a polednem. Parametry pro ladění příjmu zůstávají nezměněny, satelitní přijímače bude však zapotřebí přenastavit, aby správně zobrazovaly nový formát. Ke stejné změně již dříve přistoupily kanály MTV Dance, MTV Rocks, MTV Live HD a MTV Hits, které spolu s původní stanicí MTV tvoří rodinu nejpopulárnější hudební televize světa.

MTV patří k hlavním průkopníkům nových trendů v televizní branži, o kterých pojednával například loňský obsáhlý průzkum Viacomu mezi mladou generací televizních diváků. Vyplynulo z něj například, že uživatelé dnes oproti minulosti používají ke sledování televize až šest různých typů zařízení, nebo že i přes dynamický rozvoj internetových zdrojů chtějí tři čtvrtiny dětí stále sledovat premiéry svých oblíbených pořadů na televizní obrazovce.





Reklama




Vybrané články