Quantcast

Družice Europe*Star v rukou operátora PanAmSat: Europe*Star1 přejmenován na PanAmSat-12

| redakce | tisk

PanAmSat v úterý oznámil, že podepsal dohodu s Alcatelem, lídrem ve světě komunikací, pro získání evropské orbitální pozice a výkonného satelitu, který pokrývá Evropu, Střední Východ, Afriku a Asii. Díky této transakci PanAmSat podstatně posílí svoji přítomnost v Evropě a Středním Východě a umožní firmě další globální růst.

"PanAmSat je největším distributorem televizních signálů na světě a jedničkou v dodávce HDTV kanálů na americkém trhu a chtěli jsme zvýšit naše pokrytí v Evropě. Se získáním Europe*Star-1 my můžeme poskytnout našim zákazníkům více možností a rozšíření služeb do a z evropského trhu. Získáme také důležitou novou kapacitu pro pokrytí Středního Východu a Afriky, dva nejrychleji rostoucí trhy na světě a získají na tom především zákazníci v těchto regionech," řekl Joe Wright, CEO PanAmSatu.

Družice Europe*Star 1 byla zároveň přejmenována na PAS-12 (PanAmSat-12) a umožňuje poskytování širokého rozsahu služeb pro evropské zákazníky pro distribuci programů, distribuci příspěvků a dat. Družici nabídne přenos programů pro DTH (individuální příjem) a HDTV (vysílání ve vysokém rozlišení), On-Demand (služby na vyžádání), SNG (Satellite News Gathering) a podporuru pro vládní komunikační aplikace v Evropě, Jižní Africe, Středním Východě, Indii a Jihovýchodní Asii.

Uzavřená smlouva umožňuje PanAmSatu využívat jak pozici 45°E, tak i 47,5°E. Vlastnictví těchto dvou orbitálních pozic umožní společnosti globální expanzi a přístup k novým trhům v Evropě, Saudské Arábii, části Středního Východu, Afriky a Asie.

PanamSat vlastní a provozuje flotilu 23 satelitů. PanAmSat je předním globálním dodavatelem video, vysílání a přístupu k širokopásmovému internetu. V současnosti přenáší 1991 televizních programů na celém světě a je předním distributorem programů ve vysokém rozlišení (HDTV).





Reklama




Vybrané články