Quantcast

Sportovní televize 213 zřejmě skončí. 213 ve 4K nevysílá

| redakce | tisk

Na slovenském trhu začala 1. října 2016 působit nová sportovní stanice 213, která se od počátku zaměřila na slovenský sport, okrajově i na kulturu. Nyní hrozí, že tento projekt společnosti Elements Channel z ekonomických důvodů skončí.

Píše o tom portál aktuality.sk. "V apríli to začalo škrípať, prevádzkové náklady sa šplhali do astronomických výšok, ktoré investor nebol ochotný platiť," napsala marketingová ředitelka televize 213 Adriana Hosťovecká na blogu webu dalito.sk.

Sportovní televize 213 zřejmě skončí. 213 ve 4K nevysílá
▲ Sportovní televize 213 zřejmě skončí. 213 ve 4K nevysílá

Podle Hosťovecké první pracovní den v listopadu z důvodu nevyplacení zářijové výplaty podalo okamžitou výpověď 21 lidí a podle ní to není číslo konečné. "213 začína rušiť prenosy," uvedla Adriana Hosťovecká a dodala "tento fénix z popola už určite nevstane. Škoda. Mohla to byť dobrá telka..."

SD a HD distribuce televize 213 byla v době publikování zprávy stále v provozu. Připomeňme, že SD verze je šířena z kapacit společnosti Slovak Telekom na družici Thor 6 (0,8°W) a HD v multiplexu operátora Towercom na družici Astra 3B (23,5°E). Díky tomu je program dostupný pro diváky většiny satelitních DTH služeb v Česku i na Slovensku.

Zkušební vysílání 213 v Ultra HD na běloruském satelitu Belintersat 1 (51,5°E) bylo ukončeno. Stanice opustila DVB-S2 multiplex operátora platformy Pantelio, který kapacitu pro tuto FTA stanici poskytoval.





Reklama




Vybrané články