Quantcast

Skylink testuje Food Network a Fine Living na novém TP

| redakce | tisk

Na kapacitě lucemburské mediální skupiny M7 Group se objevily technické testy programů v klasickém SD rozlišení. Testy se vysílají pod názvy TESTF1/TESTF1V a TEST2F/TESTF2V. První název je mateřská programová pozice pro země Beneluxu, druhá virtuální pro český a slovenský trh.

Pozice jsou od počátku zakódovány systémy podmíněného přístupu Mediaguard (CAID 0100), Nagra MA (1817, 1818), Irdeto (CAID 0D96, 0624) a Viaccess (CAID 0500). Virtuální pozice jsou kryptované systémy Irdeto a Viaccess pro potřeby operátora satelitní platformy Skylink.

Na pozicích TESTF1/TESTF1V a TESTF2/TESTF2V jsou šířeny programy Food Network a Fine Living v MPEG-4/SD. Stanice zřejmě budou přesunuty na nové parametry. Operátor zatím žádnou změnu parametrů programů nepotvrdil.

technické parametry - TESTF1/TESTF1V, TESTF2/TESTF2V:

Astra 3B (23,5°E), freq. 12,129 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Mediaguard, Nagra MA, Irdeto a Viaccess

Možným důvodem případného přesunu programů na novou kapacitu je přesunutí stávající distribuční trasy programů Fine Living SD, Fine Living HD, Food Network SD, Food Network HD a Travel Channel HD z pozice 23,5°E na kapacitu operátora polské TVN na pozici 13°E. Společnost M7 Group po ukončení tzv. distribuční trasy programů na své kapacitě zřejmě optimalizuje satelitní kapacitu a vyřadí některé volitelné zvukové stopy a DVB titulky, které nejsou určeny pro český a slovenský trh. Uvolní se tím i kapacita pro případné programové novinky.





Reklama




Vybrané články