Quantcast

Eurosport nabízí Zimní olympijské hry živě ve virtuální realitě

| redakce | tisk

Eurosport poprvé nabídne divákům vysílání ZOH živě ve virtuální realitě. Díky aplikaci Winter Olympics Eurosport VR se diváci Eurosportu budou moci ponořit hluboko do dění ZOH. Eurosport připraví ve VR více než 50 hodin živého vysílání včetně některých z největších momentů ZOH v Pchjongčchangu.

Ve virtuální realitě bude dostupná široká škála sportů včetně ledního hokeje, alpského lyžování, krasobruslení, skocích na lyžích, skeletonu, rychlobruslení, snowboardingu (big air a halfpipe), curlingu a také zahajovací a závěrečný ceremoniál. Eurosport rovněž nabídne ve VR záznamy na vyžádání. Pokrytí bude poskytováno společností Olympic Broadcasting Services (OBS), která je partnerem Eurosportu pro ZOH.

Fanoušci budou moci plně přizpůsobit zážitky z OH svým vlastním potřebám. Vybrat si sledování až ze šesti pozic kamery a ponořit se do všech akcí a zvuků živého sportovního vysílání. VR bude dodávána technologií Intel True VR, která využívá více kamer při vybraných událostech a vytvoří perspektivu 360°, což přiblíží fanoušky blíže k akci, než kdykoli v minulosti.

Aplikace bude k dispozici na telefonech se systémem iOS a Android od 1. února 2018 a za pouhých 0,99 €. Bude také dostupná pro Samsung Gear VR, Google Daydream a Windows Mixed Reality headsets v jejich obchodech s aplikacemi.

Eurosport Cube Studio v Pchjongčchangu představí přelomové technologie. Rozšířená realita a zvýšený počet dat vytvoří pohlcující interaktivní prostředí pro tým expertů Eurosportu. Ti v jedinečném virtuálním světě představí odborné analýzy těch nejatraktivnějších momentů z 900 hodin živého vysílání, vysvětlí detaily toho, jak olympijští šampioni vyhráli zlaté medaile.

Vysílání Eurosportu ze Zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018 odstartuje ve čtvrtek 8. února živě a na vyžádání na všech obrazovkách. Digitální platformy Eurosportu - aplikace Eurosportu a www.eurosport.com/olympics - budou jediným místem v celé Evropě, kde mohou fanoušci sledovat každou minutu her, všechny sportovce a všechny sporty online, na mobilních zařízeních nebo připojených televizorech. Fanoušci budou mít příležitost přizpůsobit si a definovat vlastní olympijské zážitky - vybrat si, co, kdy a jak chtějí sledovat.

Eurosport VR app program:

DatumUdálost
9. únorazahajovací ceremoniál
10. únoraalpské lyžování - sjezd mužů, trénink
11. únoraalpské lyžování - sjezd mužů
12. únoracurling - semifinále smíšených párů
13. únorasnowboarding - halfpipe
14. únorasnowboarding - halfpipe
15. únorakrasobruslení - volné jízdy sportovních dvojic
16. únoraskeleton - muži a ženy
17. únorakrasobruslení - volné jízdy mužů / rychlobruslení na krátké dráze - finále
18. únoraalpské lyžování - obří slalom mužů
19. únoraskoky na lyžích - týmový závod, velký můstek
20. únorakrasobruslení - tance
21. únoraalpské lyžování - sjezd žen
22. únoralední hokej - zápasy o medaile turnaje žen
23. únorasnowboarding - big air, finále žen
24. únorasnowboarding - big air, finále mužů
25. únoralední hokej - finále turnaje mužů / závěrečný ceremoniál

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články