Quantcast

SES 12 dopraven do kosmodromu Cape Canaveral

| redakce | tisk

Nový telekomunikační satelit SES 12 lucemburského operátora SES (Astra) byl dopraven do Cape Canaveral na Floridě, odkud bude kosmický aparát vynesen nosnou raketou Falcon 9 společnosti SpaceX.

Satelit SES 12 je navržen s unikátním designem a nejmodernějšími širokými svazky. Družice bude zaparkována na pozici 95°E, kde bude sloužit spolu se SES 8 pro distribuci video a datových služeb v celé Asii a Tichomoří. Nahradí a rozšíří služby za družici NSS 6.

Stejně jako SES 14 a SES 15, které slouží v Americe, SES 12 s vysokou propustností odpovídá na rostoucí poptávku služeb v oblasti letecké a námořní dopravy v Asii a Tichomoří. SES 12 bude také klíčový pro vlády, které chtějí podpořit rozvoj datových služeb a umožnit telekomunikačním operátorům, provozovatelům mobilních sítí a poskytovatelům internetových služeb nabízet spolehlivější širokopásmové služby.

SES 12 spolu se SES 8 bude na pozici 95°E dodávat služby pro 18 milionů televizních domácností a poskytne provozovatelům pay-tv kapacitu pro šíření HD a Ultra HD stanic.

Družice je vybavena 6 širokými svazky a 72 vysoce výkonými svazky s vysokou propustností dat a jde o jeden z největších satelitů, které byl pro SES vyroben.

SES 12 má také Digital Transparent Processor (DTP), který zvyšuje flexibilitu kapacity a poskytne zákazníkům mnohem přizpůsobitelné řešení šířky pásma.

Novou družici postavila společnost Airbus Defence and Space a plně spoléhá na elektrický pohon pro umístění na orbitální dráhu a následné manévry na orbitu.





Reklama




Vybrané články