Quantcast

Wimbledon na speciální verzi Eurosport 2 v Rumunsku a Maďarsku

| redakce | tisk

V době probíhajícího fotbalového šampionátu MS 2018, který se koná v Rusku, vrcholí technické přípravy na zajištění přenosů z další významné sportovní události - tenisového turnaje Wimbledon, jenž startuje již 2. července 2018.

Americká skupina Discovery Networks, která vlastní panevropské sportovní kanály Eurosport, spustila nový programový feed stanice Eurosport 2 pro rumunský a maďarský trh. Tato nová verze, označovaná jako Eurosport 2 Wimbledon, je již v provozu na satelitu Thor 6 v SD i HD rozlišení a dostupná pro zákazníky satelitních pay-tv platforem UPC Direct, Focus Sat a Digi TV HU/RO operátorů UPC DTH a RCS/RDS. Eurosport 2 byl doposud šířen v Maďarsku a Rumunsku ve stejné verzi, která je poskytována v Česku a na Slovensku. Po dobu Wimbledonu bude mít Rumunsko a Maďarsko jiný programový feed.

Eurosport drží vysílací práva pro Wimbledon pro 33 zemí. Exkluzivní vysílací práva na Wimbledon má Eurosport pro Belgii, Bulharsko, Finsko, Maďarsko, Island, Norsko, Rumunsko, Rusko, Švédsko a Ukrajinu. Eurosport bude mít celkovou exkluzivitu v Estonsku, Lotyšsku a Litvě pro celý šampionát kromě případů, kdy se budou šampionátu účastnit místní hráči. Ve Velké Británii bude mít Eurosport nevýhradní práva a zahrnují finálové zápasy dvouhry mužů a žen a denní nejlepší momenty. Částečnou exkluzivitu na Wimbledon má Eurosport v Nizozemí.

Dále mohou přenosy z Wimbledonu sledovat diváci v Albánii, Ázerbájdžánu, Arménii, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku, Estonsku, Gruzii, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Kosovu, Lotyšsku, Litvě, Makedonii, Moldavsku, Černé Hoře, Nizozemsku, Srbsku, Slovinsku, Tádžikistánu a Velké Británii (finále a denní nejlepší momenty).

Diváci v Česku a na Slovensku uvidí přenosy z Wimbledonu na placených programech Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

technické parametry - Eurosport 2 HD (Wimbledon):

• Thor 6 (0,8°W), freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA (karty Digi TV RO/HU + UPC Direct + Focus Sat)

technické parametry - Eurosport 2 SD (Wimbledon):

• Thor 6 (0,8°W), freq. 11,862 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA (karty Digi TV RO/HU + UPC Direct + Focus Sat)





Reklama




Vybrané články