Quantcast

Nová slovenská DTH platforma Orange testuje na třetím TP

| redakce | tisk

Chystaná slovenská satelitní platforma Orange TV telekomunikačního operátora Orange bude provozovat tři vlastní multiplexy na družici Eutelsat 16A (16°E). Další programy budou umístěny na kapacitách společnosti TAG (Telekom Austria Group).

Třetí multiplex OrangeSat SK se objevil na kmitočtu 12,524 GHz. V tomto novém multiplexu se nacházejí pozice Orange Sport 3, Orange Sport 4, Extreme Sports Channel, Mňam TV a překvapivě také Kino Barrandov a Barrandov Plus. Všechny stanice jsou zakódovány systémem Irdeto (CAID 0609). Vysílání Extreme Sports Channel je v rámci simulcryptu zakódován i systémem Conax (CAID 0B00) pro potřeby TAG. Jediným volně vysílaných programem na 12,524 GHz byl v době publikování článku sportovní kanál Arena Sport 2.

Příjem Arena Sport 2 z kapacity Orange TV na 16°E
▲ Příjem Arena Sport 2 z kapacity Orange TV na 16°E

Orange ve spolupráci s českou O2 TV spouští nové exkluzivní sportovní kanály Orange Sport s atraktivními přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA. Nové stanice Orange Sport budou dostupné výhradně pro zákazníky Orange. Dostupnost televizní nabídky zajistí nová satelitní služba Orange TV, která bude spuštěna již brzy. Pro distribuci programů bude využívat tři vlastní multiplexy. Další stanice budou poskytovány z kapacit TAG, která již zajišťuje služby pro jiné zákazníky - Antik Sat a Flix TV.

technické parametry:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 12,524 GHz, pol. V, SR 10850, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK





Reklama




Vybrané články