Quantcast

Nové VTi 13.0.10 pro Vu+ vylepšuje nahrávání

| redakce | tisk

Vývojový tým VTi uvolnil další větší aktualizaci pro populární linuxové přijímače Vu+. Nová aktualizace VTi nese označení 13.0.10 a přináší několik novinek a aktualizací, které potěší všechny běžné uživatele.

Hlavní novinkou je vylepšená funkce nahrávání za pomocí elektronického programového průvodce (EPG). VTi se nově automaticky přizpůsobuje vysílanému EPG eventu. Dokud bude platný EPG event, přijímač bude nahrávat. V praxi se tak jedná o obdobu funkce VPS, která nahraje celý pořad bez ohledu na pozdější vysílání či konec pořadu.

Vylepšené nahrávání přes EPG eventy najde v Česku uplatnění zatím jen u programů České televize (ČT), které jako jediné zatím využívají dynamickou změnu EPG eventů v pozemním vysílání (DVB-T/DVB-T2) a na satelitu (Astra 3B). Ostatní vysílatelé dynamické EPG eventy nepoužívají.

Druhou významnou změnou je upgrade GStreameru (GST) na nejnovější stabilní verzi 1.14.2. Novější verze GST je důležitá pro zlepšení přehrávání online obsahu na přijímači Vu+.

VTi dále vylepšilo ladící nástroje pro autory skinů a pluginů. Aktualizace dále opravuje problém s oprávněním u nahrávaných souborů, další update je v OpenWebInterface.

Aktualizaci lze provést jednoduše přes menu přijímače. Zkušenější mohou nainstalovat nový image VTi 13.0.10, který již zahrnuje všechny opravy a novinky.

Před updatem systému se vřele doporučuje provést zálohu stávajícího image, díky které je možné uvést přijímač do původního stavu.





Reklama




Vybrané články