Quantcast

Čínské MTV zdarma z pozice Digi TV a freeSATu

| redakce | tisk

Po nedávném spuštění nového DVB-S2 multiplexu francouzské TV5 Monde se z pozice 1°W, kde se vysílají satelitní placené služby Digi TV, freeSAT či Magio Sat, objevil další zajímavý paket mezinárodního vysílatele - tentokrát amerického koncernu Viacom.

Viacom doposud využíval kapacitu na satelitu Thor 6 (0,8°W). Nový multiplex pracuje na družici Intelsat 10-02 a využívá druhou polovinu 72 MHz transpondéru 312X. Vysílání se nachází na kmitočtu 12,723 GHz, pol. V., SR 30000, FEC 3/4 a obsahuje placené programy převážně pro asijský trh.

MTV China - záběr z příjmu stanice
▲ MTV China - záběr z příjmu stanice

V rámci nového DVB-S2 multiplexu Viacomu se vysílá FTA pouze čínská mutace hudební a lifestylové televize pro mladé MTV. Dále jsou v paketu SD programy MTV Classic Australia, BET International APAC a Paramount Channel. Dále jsou v paketu HD programy Nickelodeon SEA HD, Nickelodeon Asia HD, Nickelodeon Philippines HD, Comedy Central Asia HD, MTV Asia HD, MTV Live HD a MTV J2 HD. Všechny programy - vyjma zmíněné MTV China - jsou kryptované systémem Viaccess.

MTV China - záběr z příjmu stanice
▲ MTV China - záběr z příjmu stanice

Zatím není jasné, jak dlouho bude vysílání této zajímavé platformy Viacomu na pozici 1°W v provozu s ohledem na skutečnost, že programy jsou určené pro trhy, které nejsou v dosahu pokrytí této družice.

technické parametry - Viacom:

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,723 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

zdroj: flysat + vl.info





Reklama




Vybrané články