Quantcast

Obří pokuta 0,5 milionu eur za pirátství

| redakce | tisk

Mediální skupina Mediapro a LaLiga ohlásily historický verdikt v boji proti audiovizuálnímu pirátství ve Španělsku. Trestní soud v Malaze uvalil na nezákonnou síť prodávající dekodéry s pirátským obsahem obrovskou pokutu ve výši půl milionu eur (tj. cca 12,85 milionu Kč).

Trestní soud v Malaze vydal rozsudek na obranu audiovizuálních práv španělských klubů LaLiga, což znamená uložení pokut a náhrad škody ve výši téměř 500 tisíc eur pro členy pirátské sítě prodávající dekodéry s nelegálním obsahem, včetně vysílání zápasů ze španělské ligy.

Soud vyměřil šestiměsíční trest odnětí svobody a pokutu 1800 eur správci společnosti, která nezákonně šířila pirátský obsah. Pokuta ve výši 40 tisíc eur byla uložena právnické osobě. Vedle toho byla přiznána kompenzace 200 tisíc eur LaLize, 200 tisíc eur pro vysílatele jejich zápasů - Mediapro a 20 tisíc eur pro subjekt spravující práva audiovizuálních producentů - Egeda.

Další tři poplatky po 10 tisících eur musí uhradit za vzniklé procedurální náklady. Odsouzená společnost souhlasila s tím, že zaplatí všechny pokuty a stane se zákazníkem legálního obsahu.

Podle LaLigy jde o jeden z největších trestů spojených s audiovizuálním pirátstvím ve Španělsku.

Společnost s nabídkou pirátského obsahu měla kolem 5 tisíc abonentů, kteří platili zhruba 47 eur měsíčně. Pirátská síť fungovala v oblastech Benalmádena, Estepona, Fuengirola, Guadacorte, Guadiaro, Marbella, Mijas, Málaga a Torremolinos.

zdroj: satkurier.pl + BroadbandTVnews + expansion + correodelaaxarquia





Reklama




Vybrané články