Quantcast

Vyšla finální verze OpenPLi 7.2

| redakce | tisk

Vývojový tým OpenPLi vydal finální verzi image pro populární multimediální linuxové set top boxy s operačním systémem Enigma2 (E2). Zákazníci mohli instalovat OpenPLi do svých přijímačů již delší dobu. Doposud se ale jednalo o předběžnou testovací verzi.

Co přináší OpenPLi 7.2 svým uživatelům nového? Tým vylepšil EPG menu pro konfiguraci elektronického programového průvodce. Přidal podporu pro blindscan u modelu Mutant HD51 s DVB-S2X tunery a vylepšil průvodce v obnovení konfigurace.

Dále byla vylepšena funkce DLNA Server & ReadyMedia, přidán setting s pozicemi 13°E/19,2°E/23,5°E/28,2°E. Došlo k přejmenování "Vyhledávání služeb" na "Tunery a vyhledávání".

OpenPLi 7.2 podporuje také FastScan pro DTH platformy freeSAT CZ/SK, UPC Direct a Focus Sat. Image u mnoha modelů obsahuje nejnovější ovladače (drivery), kernel byl u řady přijímačů povýšen na verzi 5.2.

Finální verze OpenPLi 7.2 přichází po měsících důkladných testů v reálném provozu u zákazníků. Pokud již využíváte testovací verzi tohoto image, můžete přejít na verzi finální, která by měla být dostatečně stabilní pro běžný provoz.

V případě, že používáte starší image OpenPLi nebo software od jiného vývojového týmu a chcete vyzkoušet nejnovější build, vřele se před zásahem do funkčního systému doporučuje provést zálohu celého stávajícího image. Obnovení pak bude záležitostí jen několika málo minut.

Běžným uživatelům pomohou s aktualizací software odborníci.





Reklama




Vybrané články