Quantcast

Prima +1 s terestrickou licencí, CNN Prima News s internetovou

| redakce | tisk

Společnost FTV Prima může šířit svůj program Prima +1 prostřednictvím pozemních vysílačů. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém druhém zasedání konaném 28. ledna 2020 rozhodl o udělení licence pro pozemní distribuci programu Prima +1.

Prima +1 je program televize Prima s hodinovým časovým posunem. Podle licenčních podmínek se jedná o plnoformátový program složený z filmů, seriálů, dokumentů, zábavních, soutěžních, sportovních a diskusních pořadů, zpravodajství, publicistiky, magazínů a dalších typů pořadů. Licence platí 12 let.

Záběr z testovacího obrazce CNN Prima News
▲ Záběr z testovacího obrazce CNN Prima News

Vysílání Prima +1 je možné přijímat v rámci přechodového DVB-T2 multiplexu PS12 a rovněž v nově budované finální síti 22 (multiplex 22). Vysílání je šířeno v klasickém SD rozlišení. Tentýž program v HD kvalitě mohou sledovat zákazníci satelitní platformy Skylink ze satelitu Astra 3B (23,5°E).

Na stejném zasedání udělila Rada licenci společnosti FTV Prima i pro chystaný projekt zpravodajského kanálu CNN Prima News k distribuci prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (internetu). Podle licenčních podmínek se bude jednat o tématický program informačního charakteru, který bude zaměřen především na zpravodajství, publicistiku, magazíny, diskusní pořady a další typy pořadů informačního a dokumentárního charakteru. Stanice bude vysílat 16 až 24 hodiny denně. Licence platí 12 let pro území České republiky.

Licenci CNN Prima News pro satelitní a terestrické vysílání získal provozovatel již dříve. Více informací uvádíme zde.





Reklama




Vybrané články