Quantcast

9E: Konec hudební FTA stanice Nashville TV

| redakce | tisk

V souvislosti s ukončením provozu placené televize Joyne na družici Eutelsat 9B (9°E) byla ukončena satelitní FTA distribuce hudební televize Nashville TV. Na její programové pozici se nyní vysílá statická obrazovka s textovou informací ohledně ukončení šíření programu.

V textu oznámení na pozici Nashville TV je uvedeno v překladu mimo jiné toto "Televizní nabídka Joyne již neexistuje. Tento kanál proto již není k dispozici. Canal Digitaal a TV Vlaanderen budou ve službě dočasně pokračovat."

Textová informace na pozici stanice Nashville TV
▲ Textová informace na pozici stanice Nashville TV

Operátor DTH platformy Joyne podal v tomto měsíci návrh na konkurz. Společnost byla založena v prosinci 2016 a od léta následujícího roku poskytovala divákům v Nizozemí placenou televizi prostřednictvím satelitu Eutelsat 9B. O rok později se služba rozšířila do sousední Belgie. Společnost M7 Group se rozhodla zajistit dočasný provoz programů Joyne a zákazníky vyzvala k přechodu na své DTH platformy Canal Digitaal a TV Vlaanderen, které jsou šířeny ze satelitů Astra na pozicích 23,5°E a 19,2°E.

Většina programů platformy Joyne se vysílala zakódovaně. Volně se vysílaly Nashville TV, TV Oranje, Schlager TV, Enjoy TV HD, regionální stanice z Nizozemí a rozhlasové programy. S ohledem na skutečnost, že Nashville TV není součástí programových balíčků M7 Group, byla distribuce této stanice ukončena.

Nashville TV začala na nizozemském trhu působit od května 2016 a mezinárodně od roku 2017. Stanice je zaměřena na milovníky country hudby v nejširším slova smyslu a nabízí 24 hodinové programy s country klipy na nejvyšší úrovni - od soudobé hudby Luka Bryana, Carrie Underwoodové, Brada Paisleye, Blakea Sheltona a Gartha Brookse až po klasickou country hudbu Dolly Partona, Johnnyho Cashe, Merle Haggarda a Willieho Nelsona.

bývalé technické parametry - Nashville TV (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,072 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články