Quantcast

Fox ukončí lineární vysílání ve Velké Británii

| redakce | tisk

Velká Británie se stane nejnovějším trhem, na kterém ukončí vysílání kanál Fox ve prospěch streamovací služby Disney+. Stanice Fox skončí na satelitní platformě Sky UK a v kabelové síti Virgin Media dne 30. června, po 17 letech vysílání.

Pro diváky to znamená, že pořady včetně Války světů a seriál The Walking Dead přejdou na novou streamovací platformu.

Fox ukončí lineární vysílání ve Velké Británii
▲ Fox ukončí lineární vysílání ve Velké Británii

Od doby, kdy společnost Disney získala jméno Fox, zrušila kanály Fox v severském regionu a přejmenovala Fox Sports na vlastní značku ESPN.

"K 30. červnu 2021 bude uzavřen kanál FOX ve Velké Británii. Mnoho titulů bude k dispozici v rámci služby Star na Disney+. Podobnosti budou oznámeny v blízké budoucnosti. Vážíme si podpory našich britských fanoušků a nemůžeme se dočkat, až s vámi budeme moci nadále sdílet ty nejlepší příběhy," uvedla společnost Disney ve svém prohlášení.

Star on Disney+ slouží jako domov filmů a televizních pořadů z tvůrčích studií společnosti Disney, včetně televizních studií Disney (20th Television a ABC Signature), FX Productions a 20th Century Studios.

Vedle stanice Fox společnost Disney již dříve na britském trhu uzavřela stanice Disney Channel, Disney XD a Disney Junior.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články