Quantcast

Satelity Amos mohou získat nového majitele

| redakce | tisk

Společnost 4iG a její dvě dceřiné společnosti, Hungaro DigiTel a CarpathiaSat, uzavřely předběžnou dohodu s izraelským satelitním operátorem Spacecom o získání 51 procentního podílu ve společnosti.

Spacecom je satelitním operátorem a poskytovatelem služeb s celosvětovým pokrytím prostřednictvím svých čtyř satelitů a poskytuje služby v Maďarsku a regionu prostřednictvím Amos 3 4°W). Po provedení due diligence společnosti Spacecom je úspěšné dokončení transakce podmíněno schválením akvizice valnou hromadou společnosti Spacecom a izraelským ministerstvem komunikací. Hodnota transakce se odhaduje na 65 milionů USD.

Vstup do společnosti Spacecom umožní společnosti 4iG pokračovat v budování svého telekomunikačního portfolia a rozšiřovat podnikání v oblasti kosmického průmyslu.

Uplinková parabola společnosti Spacecom (foto: 4iG/Spacecom)
▲ Uplinková parabola společnosti Spacecom (foto: 4iG/Spacecom)

Společnosti 4iG a její dvě dceřiné společnosti, Hungaro DigiTel a CarpatiaSat, uzavřely předběžnou dohodu s předním satelitním operátorem Spacecom o získání 51% podílu v izraelské společnosti. Nezávaznou dohodu o podrobnostech transakce oznámily obě strany na burzách v Budapešti a Tel Avivu.

Spacecom vlastní a provozuje flotilu 4 satelitů Amos na různých orbitálních pozicích (Amos 3, Amos 4, Amos 7 a Amos 17). Spacecom poskytuje svým zákazníkům po celém světě přenos televizních programů a širokopásmové služby. Firma má 65 zaměstnanců a její akcie se obchodují na burze cenných papírů v Tel Avivu. Společnost Spacecom dosáhla v roce 2020 tržeb ve výši 88 milionů USD a EBITDA ve výši 52 milionů USD. Společnost má v současné době nasmlouvané zakázky v hodnotě 300 milionů USD.

Podle předběžné dohody by společnost 4iG a její dceřiné společnosti získaly absolutní kontrolní většinový podíl v izraelské společnosti prostřednictvím soukromého umístění. Za účelem dokončení akvizice zahájí společnost 4iG hloubkovou kontrolu cílové společnosti, jejíž výsledky se očekávají do srpna a která jí umožní předložit konečnou nabídku na 51% podílu ve společnosti Spacecom.

Uzavření transakce v hodnotě 65 milionů USD se očekává na podzim 2021 a to v závislosti na schválení valnou hromadou společnosti a izraelským ministerstvem komunikací.





Reklama




Vybrané články