Quantcast

Trikolor zažaloval dva portály u soudu

| redakce | tisk

Největší ruský provozovatel placené televize Trikolor získal díky soudu statisíce rublů od tvůrců "partnerských stránek". Často se stává, že se bezohlední podnikatelé snaží vydělat na ochranné známce tím, že použijí původní logo a názvy značek.

Podle operátora se téměř každý den někdo stane obětí těchto podvodníků. Uživatelé se zaregistrují na stránce, jejíž název domény je velmi podobný oficiální stránce Trikolor, převedou peníze za služby nebo přijímací zařízení, ale ve skutečnosti nedostanou nic a nemohou počítat s vrácením peněz. Provozovatel prohlásil, že je připraven právně chránit svou značku na internetu, aby zabránil těmto podvodným aktivitám.

Tisková služba Trikolory uvedla, že jeden z nedávných soudních případů se týkal žaloby proti určité osobě, která si zaregistrovala dvě domény - tricolortv.info a tricolortv.tv a zveřejnila na nich nabídky prodeje satelitních přijímačů, registraci předplatitelů a také služby pro výběr plateb za satelitní televizi.

Soud zakázal používat původní ochrannou známku v názvech domén a obsahu stránek a přiznal provozovateli náhradu škody ve výši 200 000 rublů (cca 59 220 Kč). Podnikatel se proti rozhodnutí dvakrát odvolal k soudu pro práva duševního vlastnictví v Moskvě, ale jeho nároky byly zamítnuty.

Na konci dubna 2021 arbitrážní soud v Moskevské oblasti projednával několik podobných případů. Mezi nimi byl i podnikatel, který používal doménové jméno tricolor. Soud mu zakázal používat toto jméno a uložil provozovateli náhradu škody ve výši 100 000 rublů a zaplacení soudních nákladů. Podobné případy projednávaly také soudy v Tverské oblasti a ve městě Kemerovo. Od správců domén tricolor-group.ru a tricolor-sibir.ru soudy vymáhaly odškodné po 50 tisících rublech.

Tricolor upozorňuje, že platby za služby by měly být prováděny pouze prostřednictvím oficiálních webových stránek tricolor.tv, v aplikaci "Můj Tricolor" nebo u autorizovaných prodejců.

zdroj: cableman.ru + satkurier.pl





Reklama




Vybrané články