Quantcast

Zaparkované licence Orange Sport se mění na Premier Sport 2

| redakce | tisk

Satelitní licence Orange Sport nacházejí nové uplatnění - přeměnily se totiž na programy Premier Sport 2 CZ a Premier Sport 2 SK. Tedy dvě lokální verze prémiového sportovního kanálu, který zahájí provoz v úterý 17.8.2021.

Společnost O2 TV provozovala exkluzivní sportovní kanály pod značkou Orange Sport pro slovenského telekomunikačního operátora Orange. S ohledem na skutečnost, že všechny stanice Orange Sport skončily na konci června 2021, O2 TV požádala českého regulátora o přerušení vysílání stanic a platnosti satelitních licencí. Dalo se totiž očekávat, že operátor bude chtít licence využívat. Z ekonomických důvodů to totiž má smysl. Udělení nové tv licence stojí u české RRTV 90 tisíc, zatímco změny v udělené televizní licenci jen 20 tisíc Kč.

RRTV na svém posledním 14. zasedání konaném 10. srpna 2021 dala zelenou u licence programu Orange Sport a to v přejmenování stanice na Premier Sport 2 CZ a také přejmenování satelitní licence Orange Sport 2 na Premier Sport 2 SK v rozsahu podání ze dne 2. a 4. srpna 2021.

Nyní již nic nebrání tomu, aby Premier Sport 2 vysílal v české a slovenské verzi přes satelit.





Reklama




Vybrané články