Quantcast

Zeonbud si vybral k distribuci programů Eutelsat 9B

| redakce | tisk

Ukrajinská společnost Zeonbud Limited uzavřela kontrakt s francouzským satelitním operátorem Eutelsat na kapacitu na družici Eutelsat 9B (9°E) k distribuci televizních programů na pozemní vysílače.

Vysílání distribučních multiplexů Zeonbud na satelitu Eutelsat 9B bylo spuštěno před několika měsíci. Nicméně až nyní byla oficiálně oznámena dohoda Eutelsatu se společností Zeonbud. Vysílání programů v režimu multistream a T2-MI je šířeno v ukrajinském svazku na dvou transpondérech. Jeden z nich je ve střední Evropě zarušen vysíláním v italském svazku na téže frekvenci. Zeonbud původně využíval kapacitu na satelitu Astra 4A (4,8°E).

Ilustrační foto (foto: Shutterstock)
▲ Ilustrační foto (foto: Shutterstock)

Společnost Zeonbud Limited je celostátním provozovatelem digitálního pozemního vysílání na Ukrajině a šíří 33 hlavních kanálů pokrývající širokou škálu žánrů. Zeonbud začal poskytovat služby v roce 2010 a dnes dosahuje přibližně k 40% populace a pokrývá 95 procent území.

Prostřednictvím dlouhodobé smlouvy využije společnost pokrytí satelitu Eutelsat 9B nad Ukrajinou k napájení své DTT (digitální pozemní televize) s potenciálem rozšíření své nabídky o DTH službu divákům mimo dosah své stávající infrastruktury.

Philippe Oliva, obchodní ředitel Eutelsatu, k dohodě uvedl: "Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Zeonbud s jeho nabídkou vysoce kvalitního obsahu jako součást naší nabídky na satelitu Eutelsat 9B, což dále upevňuje naši pozici na dynamickém ukrajinském vysílacím trhu."

Irina Alyabyeva, výkonná ředitelka společnosti Zeonbud, dodala: "Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat se společností Eutelsat a využít pozici 9° východně, abychom zajistili nejlepší kvalitu služeb našich národních kanálů pro naše diváky a přístup k možnosti rozšíření našeho dosahu prostřednictvím alternativních distribučních modelů."





Reklama




Vybrané články