Quantcast

Dva nové transpondéry pro Big Bang TV

| redakce | tisk

Na satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E) byly spuštěny dva nové multiplexy s televizní nabídkou operátora Big Bang TV. Rozšíření stávajících distribučních služeb je možné s aktivací nových kapacit na kmitočtech 10,845 GHz a 10,887 GHz s horizontální polarizací.

Symbolová rychlost u obou multiplexů je 30 Msymb/s, FEC 3/4, norma DVB-S2 a modulace 8PSK. Multiplexy pracují ve východním svazku.

Kinoteatr - záběr z příjmu stanice
▲ Kinoteatr - záběr z příjmu stanice

Multiplex z první frekvence obsahuje programové pozice SPORT-1, SPORT-2, SPORT-3, SPORT-4, National Geographic Channel HD, Insight, Ginger, Pervyj Kosmičeskyj HD, Teleputeshestvija HD a Kinoužas HD. Jedná se o ruskojazyčné kanály - všechny jsou zakódovány v systému podmíněného přístupu Conax.

Druhý multiplex obsadily státní televizní stanice z Uzbekistánu. Jedná se o programy Uzbekistan, Yoshlar, Toshkent, Sport UZ, Madaniyat va marifat, Dunyo boylab, Bolajon, Navo, Mahalla, Kinoteatr, Oilaviy a Uzbekistan 24. Tyto programy se vysílají volně ( FTA) v MPEG-4/SD. Není ale jasné, jak dlouho bude volné vysílání trvat. Na původní frekvenci Big Bang TV nebyly stanice dostupné FTA.

Bolajon - záběr z příjmu stanice
▲ Bolajon - záběr z příjmu stanice

Spuštěné kanály se přesunuly z jiných transpondérů Big Bang TV (12,226 GHz, pol. V; 12,341 GHz, pol. V; 12,380 GHz, pol. V). Na všech je nové uspořádání kanálů, které se skládá z menšího počtu stanic.

Big Bang TV je poskytovatelem ruských, tureckých a uzbeckých televizních kanálů. Jeho cílem je poskytovat zábavu a informace pro všechny členy rodiny v rámci pokrytí satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E). Doposud operátor používal tři transpondéry v DVB-S2 v západním paprsku, a nyní se kapacita navyšuje o další 2 ve východním paprsku.

Sport UZ - záběr z příjmu stanice
▲ Sport UZ - záběr z příjmu stanice

technické parametry nových transpondérů:

TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E)

• freq. 10,845 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, východní svazek, CA Conax

šířené programy:

SPORT-1, SPORT-2, SPORT-3, SPORT-4, National Geographic Channel HD, Insight, Ginger, Pervyj Kosmičeskyj HD, Teleputeszestvija HD, Kinoužas HD

• freq. 10,887 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, východní svazek, FTA

šířené programy:

Uzbekistan, Yoshlar, Toshkent, Sport UZ, Madaniyat va marifat, Dunyo boylab, Bolajon, Navo, Mahalla, Kinoteatr, Oilaviy, Uzbekistan 24

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články