Quantcast

Sprawdzam TV - novinka v polském multiplexu 3

| redakce | tisk

Do polského pozemního televizního multiplexu 3, který je zcela obsazen program polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska), byl 22. prosince 2021 přidán nový kanál s návem "Sprawdzam TV".

Nová stanice umožňuje polským domácnostem ověřit, zda je jejich televizor nebo set top box připraven na změny v pozemním vysílání, které proběhnou v roce 2022.

Animace ve vysílání kanálu Sprawdzam TV (foto: satkurier.pl)
▲ Animace ve vysílání kanálu Sprawdzam TV (foto: satkurier.pl)

Vysílání Sprawdzam TV obsahuje krátký animovaný spot se zvukem. A obsahuje následující sdělení:

"Vážení diváci, blíží se změna standardu pozemního televizního vysílání. K dispozici bude více programů v lepší kvalitě obrazu a zvuku. Vidíte obraz a slyšíte zvuk? Váš přijímač je připraven na nový standard. V opačném případě si kupte nový tuner nebo vyměňte televizor za nový DVB-T2 s kodekem HEVC. Více informací najdete na tvjanaziemna.pl."

Nový kanál umožňuje ověřit, zda je televizor nebo digitální přijímač připraven na změny v pozemním vysílání plánované na rok 2022. Je nutné zdůraznit, že tato verifikace není kompletní - tento info kanál se totiž vysílá v DVB-T multiplexu, v roce 2022 budou polské terestrické sítě překlopeny do DVB-T2.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články