Quantcast

V týdnu výluka vysílačů Domažlice, Plzeň a Ostrava

| redakce | tisk

Během devatenáctého týdne roku 2022 proběhnou další plánované výluky pozemních vysílačů. Tentokrát budou krátce nedostupné signály z vysílačů Domažlice - Vraní vrch, Ostrava - Hošťálkovice a Plzeň - Krašov.

Dení výluka v příštím týdnu je naplánována jen jedna. Bude se týkat vysílače Domažlice - Vraní vrch. V úterý 10. května 2022 se od šesté hodiny ranní do patnácté hodiny odmlčí celoplošné DVB-T2 sítě a to konkrétně multiplex 21, multiplex 22 a multiplex 23.

Ve stejný den na stejném vysílači od 10. do 15. hodin nebudou z vysílače šířeny rozhlasové programy v pásmu VKV/FM a to konkrétně ČRo Radiožurnál a ČRo Plzeň.

O den později 11.5.2022 nebude v noci od půlnoci do šesté hodiny ranní v provozu vysílač Ostrava - Hošťálkovice. Diváci v tu dobu nenaladí DVB-T2 sítě 21, 22 a 23.

Ve čtvrtek 12. května ve stejném časovém intervalu nebude v noci šířit programy vysílač Plzeň - Krašov. I v tomto případě se bude jednat o multiplexy 21, 22 a 23.

Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.





Reklama




Vybrané články