Quantcast

Ruská TVCi mění operátora FTA distribuce

| redakce | tisk

Mezinárodní nabídka ruských FTA kanálů na satelitu Astra 5B (31,5°E), zaměřená na země SNS ve východní části Evropy, se zmenšuje. Po dvou letech stanice TVCi (TV Centr International) zde ukončila distribuci.

Program se vysílal v multiplexu operátora SES (Astra) na kmitočtu 12,070 GHz, pol. H (SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK).

Výše zmíněný multiplex lucemburského operátora SES stále poskytuje bezplatné stanice Peretz International, Domašnyj International, Ren TV International, STS International, NTV Mir a Pjatyj International. Nyní je k dispozici celkem 6 kanálů. V březnu letošního roku zde skončila stanice 8 Kanal International.

Stanice TV Centr International změnila distributora svého signálu. Satelitní signál nyní šíří ruský operátor GeoTelecommunications, který poskytuje služby do zemí SNS přes satelit ABS 2A (74,7°E).

Pozice 31,5°E není ve východní Evropě tak populární jako pozice 74,7°E, ze které je větší výběr ruských televizních stanic. Kromě toho mohlo být vysílání na pozici 31,5°E pozastaveno kvůli mezinárodním sankcím za válku na Ukrajině.

Projekt nadregionálního vysílání TV Centr se sídlem v Moskvě má univerzální programovou nabídku, která zahrnuje zpravodajství, dokumenty a reportáže, ale i seriály a filmy ze sovětského a současného období.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články