Quantcast

Netflix ztratil předplatitele. Nyní čeká růst

| redakce | tisk

Provozovatel placené streamovací platformy Netflix oznámil 19. července 2022 provozní a finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2022. Za tři měsíce klesl počet jeho předplatitelů po celém světě téměř o 1 milion (přesněji 0,97 milionu), což je dvakrát méně, než se původně předpokládalo, a pětkrát více než v prvním čtvrtletí letošního roku.

Na konci června měl Netflix 220,67 milionu předplatitelů ve srovnání s koncem března (221,64 milionu). Jedná se o druhé čtvrtletí v řadě poklesů této platformy SVOD.

Netflix zaznamenal pokles předplatitelů jak v USA a Kanadě (-1,3 milionu), tak v Evropě, na Středním východě a v Africe (-0,77 milionu). Naopak nárůst byl zaznamenán v Latinské Americe (+0,01 milionu) a v Asii a Tichomoří (+1,8 milionu). Největší nárůst předplatitelů tedy zaznamenává Dálný východ a Austrálie.

Streamovací platforma Netflix (foto: Netflix)
▲ Streamovací platforma Netflix (foto: Netflix)

Spojené státy a Kanada s nejvyšší základnou předplatitelů (73,28 milionů) a nejvyššími průměrnými příjmy z předplatného (15,95 USD) vygenerovaly nejvyšší příjmy (3,538 miliardy USD).

V regionu Evropy, Středního východu a Afriky měl Netflix na konci června celkem 72,97 milionu zákazníků. Průměrný příjem z předplatného tam byl 11,17 dolarů, celkový příjem 2,457 miliardy USD.

Zajímavé je, že Netflix očekává návrat k růstu předplatitelské základny ve třetím čtvrtletí, kdy počítá s 1 milionem nových předplatitelů.

Celkové tržby Netflixu za druhé čtvrtletí letošního roku činily 7,97 mld. USD, což znamená nárůst o 8,6 % v porovnání se stejným obdobím předchozího roku. Společnost předpovídá, že její tržby vzrostou ve třetím čtvrtletí o 4,7 procenta. Provozní zisk Netflixu ve druhém čtvrtletí činil 1,578 miliardy dolarů, čistý zisk 1,441 miliardy dolarů a provozní marže dosáhla 19,8 procenta.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články