Quantcast

O2 TV Production vyrobí přenos Ligy mistrů UEFA

| redakce | tisk

Na úterní duel mezi Viktorií Plzeň a slavným Interem Milán nasadí společnost O2 TV Production nejmodernější přenosový vůz, který splňuje přísné podmínky Ligy mistrů UEFA. Do výroby samotného přenosu se zapojí přes 60 specialistů, bude nasazeno až 18 kamer a zápasové studio se tentokrát celé odehraje na plzeňském stadionu.

Přímý přenos startuje na stanici Premier Sport 2 v 17:45 hodin.

Společnost O2 TV Production, která kromě sportovních přenosů v nejvyšší kvalitě přináší i produkce z oblasti konferencí nebo televizní zábavy, má k dispozici hned tři špičkové HD přenosové vozy. V úterý bude v Plzni připraven ten nejmodernějších z nich.

Přenosový vůz O2 TV Production (foto: O2 TV)
▲ Přenosový vůz O2 TV Production (foto: O2 TV)

"Hlavní speciální přenosový vůz měří šestnáct metrů, plně naložen může vážit téměř čtyřicet tun, přímo v něm sedí až 22 osob. Rozdělen je na čtyři samostatné, klimatizované zóny se dvěma režijními pracovišti," prozradil ředitel společnosti O2 TV Production Rostislav Suslo. "Zajímavostí je, že pro technické zázemí zajišťují elektrickou energii dva vysoce výkonné agregáty, které během dvou dnů vyrobí 3,5 MWh energie, to odpovídá průměrné roční spotřebě jedné české domácnosti," doplnil Rostislav Suslo za O2 TV Production.

Redakce O2 TV Sport chystá k přenosu Plzně s Interem Milán rozsáhlé studio, které bude přímo na plzeňském stadionu. "Veškerou produkci přesuneme přímo do Plzně, budeme tedy v centru dění. A to jak na utkání s Interem, tak v listopadu na očekávaný souboj s Barcelonou, který rovněž vysíláme. V úterý odstartuje předzápasové studio na Premier Sport 2 již hodinu před úvodním hvizdem," sdělil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Ve studiu se diváci mohou těšit hned na dvojici moderátorů. Duo Petr Svěcený a Libor Bouček přivítá celou řadu zajímavých hostů. Dorazí například vítěz Ligy mistrů Marek Jankulovski, plzeňská legenda David Limberský nebo expert Miroslav Jirkal. Speciálním hostem pak bude sportovní ředitel Plzně Daniel Kolář. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér Radek Šilhan. Samotným zápasem pak provedou komentátoři ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda.

Zajímavosti k výrobě přenosů Ligy mistrů UEFA:

• 18 kamer v plném provozu
• 4 kamery pouze pro přenos a studio Premier Sport 2
• 2 kamery umístěné na tzv. steadicamech
• 2 otočné lavice s kamerou umístěné přímo u hrací plochy
• Přes 60 zaměstnanců O2 TV Sport a O2 TV Production se podílí na výrobě přenosu
• Celkem 4 kilometry optických kabelů musí být nataženo pro spojení veškeré techniky a přenosových vozů
• Pro technické zázemí zajišťují elektrickou energii 2 vysoce výkonné agregáty
• Agregátory během dvou dnů vyrobí 3,5 MWh energie, to odpovídá průměrné roční spotřebě jedné české domácnosti
• Signál vyrobený v přenosových vozech O2 TV Production pak přebírají televize z celého světa

zdroj: O2





Reklama




Vybrané články