Quantcast

SledovaniTV přidává k vybraným kanálům audio popis

| redakce | tisk

SledovaniTV přidává ke kanálům České televize, TV Barrandov a slovenské Jednotce a Dvojce audio popis. Funkci komentovaného popisu děje využívají zejména nevidomí uživatelé.

Uživatelé služby SledovaniTV, jednoho z největších IPTV poskytovatelů u nás, mohou na kanálech České televize, stanici TV Barrandov a slovenských stanicích RTVS Jednotka a Dvojka využívat od září letošního roku funkce Audio popis. Ta je určena zejména pro nevidomé, využívat ji mohou ale všichni uživatelé.

Audio popis je dostupný téměř na všech podporovaných zařízení v podobě zvukové stopy. Výjimkou je sou staré aplikace, aplikace pro iOS a Apple TV. Jeho zapnutí je velmi jednoduché. Stačí kliknout na ikonku výběru zvukových stop a zvolit variantu QAD.

Tato zvuková stopa nabízí zhruba u poloviny pořadů komentář toho, co se děje v obrazu. Popisuje například změny scény, události děje, chování a mimiku postav. Jedná se o jednu z funkcí, které televize poskytuje zdravotně znevýhodněným osobám.

Snažíme se přinášet všechny dostupné funkce, které našim zákazníkům usnadní sledování televizního obsahu. Mezi ně právě audio popis patří. Jsme rádi, že jej nyní můžeme uživatelům dopřát. V budoucnu plánujeme rozšířit funkci audio popisu i na další dostupné kanály,“ říká Head of Marketing společnosti SledovaniTV Matěj Čičák.





Reklama




Vybrané články