Quantcast

FreeSports rebrandován na Viaplay Xtra a je stále FTA

| redakce | tisk

Značka severské streamovací platformy Viaplay se dostala do britských lineárních kanálů. Společnost Viaplay Group rebrandovala tři britské sportovní kanály a zastřešila je pod svůj brand.

Změna proběhla k 1.11.2022, kdy britské placené programy Premier Sports 1 a Premier Sport 2 dostaly názvy Viaplay Sports 1 a Viaplay Sports 2. Novou značku dostala také bezplatná sportovní stanice FreeSports. Od listopadu se jmenuje Viaplay Xtra. Změna názvu programů souvisí s červencovou akvizicí kanálů. Více zde.

Premier Sports je nyní Viaplay Sports (foto: Viaplay)
▲ Premier Sports je nyní Viaplay Sports (foto: Viaplay)

Viaplay Xtra (dříve FreeSports) se vysílá v HD rozlišení volně ( FTA) přes satelit Astra 2E (28,2°E). Program je šířen z transpondéru s britským paprskem. Příjem je ve střední Evropě možný jen s parabolami velkých rozměrů. Příjmové podmínky jsou ale v regionu střední Evropy značně rozdílné s ohledem na skutečnost, že tato oblast Evropy se nenachází v primární ani sekundární zóně pokrytí.

Vysílání Viaplay Xtra je také dostupné na švýcarské „kabelové“ platformě Kabelio šířené prostřednictvím evropského satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Tento signál je ale kryptován systémem PanAccess a dostupný jen pro zákazníky této DTH služby.

Stanice Viaplay Xtra je dostupná pro více než 18 milionů britských domácností prostřednictvím satelitní služby Sky UK, kabelové Virgin TV a aplikaci v televizorech Samsung a skrze FreeSports Player. Vysílání obsahuje řadu sportovního obsahu - nabízí například fotbal, ragby, tenis, lední hokej, MMA, basketbal, cricket, Nascar, atletiku, wrestling a řadu dalšího.

technické parametry - Viaplay Xtra:

• Astra 2E (28,2°E), freq. 11,426 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 8/9, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články