Quantcast

Změna v COLOR DAB muxu: Konec SkyRock

| redakce | tisk

V digitálním rozhlasovém multiplexu COLOR DAB+ došlo k úpravě programové nabídky. V tomto rádiovém paketu skončila rozhlasová stanice Rádio SkyRock. Naopak se zde objevil v pořadí již druhý testovací DAB audio kanál.

SkyRock nabízela posluchačům digitálního rádia nejlepší rockový výběr. Po ukončení distribuce v COLOR DAB síti je tato stanice dále dostupná na Olomoucku prostřednictvím analogového VKV/FM vysílače na frekvenci 100 MHz a také na internetu ve formě živého streamovaného vysílání.

Logo programové pozice DAB Test LQ
▲ Logo programové pozice DAB Test LQ

SkyRock je odpojovaný program Rádia Haná zaměřený na melodický rock. Hlavní části programu jsou stejné.

COLOR DAB+ multiplex nadále obsahuje 12 rozhlasových stanic. Po ukončení distribuce programu SkyRock se objevila nová programová pozice DAB Test LQ (test DAB v nízké kvalitě). V době monitoringu přebírala vysílání internetové stanice Radio Cable. Vysílání je šířeno s audio bit ratem 64 kbit/s v kodeku HE-AAC v2.

Pokrytí signálem COLOR DAB+ multiplexu (foto: FB/Rádio Sázava)
▲ Pokrytí signálem COLOR DAB+ multiplexu (foto: FB/Rádio Sázava)

COLOR DAB+ multiplex se vysílá na bloku 7C z vysílačů Praha - Rošického stadion a Benešov - Lbosín. Vysílače v rámci SFN pokrývají Prahu, značnou část střední Čech, částečně severní, východní a jižní Čechy.





Reklama




Vybrané články