Quantcast

Třetí a čtvrtý satelit SES O3b mPOWER úspěšně vynesen

| redakce | tisk

Další dva satelity O3b mPOWER byly úspěšně vyneseny nosnou raketou Falcon 9 společnosti SpaceX z kosmodromu Cape Canaveral Space Force Station na Floridě v 18:12 hodin místního času. Oznámil dnes satelitní operátor SES (Astra).

Druhá dvojice satelitů O3b mPOWER se připojí k prvním dvěma družicím vypuštěným v prosinci 2022, které dorazily na svoji cílovou střední orbitální dráhu (MEO). Systém O3b mPOWER nabídne vysoce výkonné síťové služby s nejlepší propustností v oboru, předvídatelnou nízkou latenci a mimořádně spolehlivou dostupnost služeb.

Vynesení satelitů mPOWER (foto: SpaceX/SES)
▲ Vynesení satelitů mPOWER (foto: SpaceX/SES)

Systém O3b mPOWER se bude skládat z 11 vysoce výkonných satelitů, které vyrobí společnost Boeing. Systém je snadno škálovatelný a vyžaduje pouze 6 MEO satelitů, aby poskytoval vysokou úroveň služeb po celém světě.

Zákazníci MEO satelitů druhé generace společnosti SES budou moci těžit z nejvyšší, nejflexibilnější a zaručené propustnosti dat, latence menší než 150 milisekund a bezkonkurenční dostupnosti služeb.

Komerční provoz služeb na satelitech O3b mPOWER by měly být zahájeny ve třetím čtvrtletí roku 2023. Mezi klíčové zákazníky, kteří se přihlásili k systému nové generace, patří Microsoft, Princess Cruises, Marlink, Jio Platforms, Orange, Claro Brasil, Vodafone Cook Islands, vláda Lucemburska (podléhá schválení parlamentem) a nově oznámená společnost CNT Ekvádor.





Reklama




Vybrané články