Quantcast

Telekarta ukončila distribuci na záložních TP

| redakce | tisk

Některé programy ruské platformy Telekarta již nejsou dostupné duplicitně na různých frekvencích. Operátor této platformy ukončil šíření programů na dalších dvou transpondérech.

Provozovatel Telekarty neomezuje svoji satelitní nabídku, pouze ruší původní záložní distribuci, kterou byl nucen spustit z důvodu zarušení transpondérů neznámými subjekty. Po vyřešení tohoto technického problému mohl provozovatel vypnout zbytečnou distribuci a to na kmitočtech 12,525 GHz, pol. H a 12,601 GHz, pol. H. Oba transpondéry šířily především placené programy (CA Irdeto a Conax) pro abonenty Telekarty. Na prvním uvedeném kmitočtu se vysílaly i 4 volně šíření teleshoppingové programy - Leomax 24, Juveliročka, JWL a Shop&Show.

Připomeňme, že ruské satelitní platformy se potýkají od června se zarušením svých programů. Pouze Telekarta tento problém zcela vyrešila. Částečně také NTV Plus a Trikolor TV na pozici 36°E ale za cenu omezení pokrytí ze satelitu Express AMU1, což ale obnášelo přesměrování parabol zákazníků v Kaliningradské oblasti a rozšíření provozní kapacity na pozici 56°E, kde funguje družice Express AT1.

bývalé technické parametry - dočasné TP platformy Telekarta (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Express 80 (80°E), freq. 12,525 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK
• Express 80 (80°E), freq. 12,601 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články