Quantcast

DVTV Extra - místo programu jen oznámení

| redakce | tisk

Provozovat lineární televizní vysílání není jednoduché. Přesvědčila se o tom internetová televize DVTV, která po velkém startu DVTV Extra na podzim loňského roku zmizela z nabídky operátora.

Z balíčku televizní služby Magenta TV zmizela stanice DVTV Extra. Na její programové pozici se již několik týdnů na satelitu vysílá statická obrazovka s textovou informací o opakovaných výpadcích signálu na straně vysílatele. Diváci si mají podle tohoto oznámení vybrat jiný program nebo stanici z nabídky provozovatele. K nevysílání DVTV Extra na satelitu se vyjádřil operátor T-Mobile.

Textová informace místo programu DVTV Extra
▲ Textová informace místo programu DVTV Extra

DVTV Extra začala vysílat na konci října 2023. Jde o lineární televizní kanál populární internetové televize DVTV. Zatímco DVTV se zaměřuje na vlastní pořady, DVTV Extra nabízí vysílací prostor i ostatním internetovým televizím a YouTuberům. Smyslem stanice je nabídnout divákům program bez složitého hledání zajímavého obsahu na internetu.

Od svého spuštění je stanice DVTV Extra dostupná exkluzivně v sítích společnosti Slovak Telekom. V Česku v nabídce internetové Magenta TV (dříve T-Mobile TV) a satelitní Magenta TV SAT (dříve T-Mobile SAT TV).

Televizní operátoři se snaží pro své diváky zajistit exkluzivní obsah a stanice a tím se odlišit od jiných provozovatelů. Příkladem toho jsou sportovní stanice, z nichž některé jsou exkluzivně jen v nabídce daného operátora. Dále vznikají i dočasné exkluzivity - v případě T-Mobile a skupiny ST byla u BBC Earth, která se 4 roky vysílala výhradně jen v sítích těchto platforem. Nyní se tento program vysílá i u jiných operátorů.

technické parametry - DVTV Extra:

Thor 7 (0,8°W), freq. 12,245 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA

AKTUALIZOVÁNO 12.2.2024, 18:00 hodin: Doplněn link na vyjádření T-Mobile.





Reklama




Vybrané články