Quantcast

RTR Planeta obnovila distribuci v multiplexu Gazpromu

| redakce | tisk

Televizní platforma společnosti Gazprom na satelitu Jamal 402 (Yamal 402) v minulých dnech opět ožila. Na jedné ze dvou programových pozic v multiplexu opět vysílá ruská stanice RTR Planeta.

RTR Planeta se zde vysílala i v minulých týdnech jako již jediný program vysílaný do Evropy. V minulých dnech bylo vysílání nečekaně přerušeno a nahrazeno statickou obrazovkou (barevnými pruhy).

RTR Planeta - záběr z příjmu stanice
▲ RTR Planeta - záběr z příjmu stanice

Stanice RTR Planeta je mezinárodní kanál ruského veřejnoprávního vysílatele VGTRK se zaměřením na pořady vlastní produkce. Cílem je poskytnout divákům v zahraničí to nejlepší z dílny VGTRK. Kanál RTR Planeta je na sankčním seznamu Evropské unie (EU), kde se nemůže šířit žádným způsobem (satelitem, kabelem, internetem). Provozovatel toto omezení obchází distribuci přes vlastní satelit s evropským paprskem, na který sankce nemají dopad.

Původně byla RTR Planeta, stejně jako Pervyj kanal, další veřejnoprávní kanál, šířena do Evropy přímo přes evropský satelit k milionům televizních diváků. Nyní jsou tyto programy šířeny přes neevropské satelity.

technické parametry - paket Gazpromu:

• Jamal 402 (55°E), freq. 11,056 GHz, pol. H, SR 10000, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články