Quantcast

70 programů v DTH platformě Portugal Telecom

| redakce | tisk

Portugal Telecom (PT) potvrdil spuštění satelitní DTH služby, která doplní stávající multiplatformní nabídku. Meo Satélite bude zákazníkům nabízet více než 70 programů a poskytovat HD obsah v kompresním formátu MPEG-4 v nejnovějším kódovacím systému Nagra.

Portugal Telecom podepsal osmiletý kontrakt se španělským satelitním operátorem Hispasat na využívání kapacity na pozici 30°W za 43 miliónů euro. PT využívá na Hispasatu celkem 3 transpondéry v DVB-S2/MPEG-4. Signály jsou kódovány systémem Mediaguard.

Základní balíček obsahuje 20 programů za 14,90 euro (pro zákazníky PT jen 9,90 euro měsíčně). Nejdražší balík s 65 programy stojí 24,90 euro měsíčně (pro klienty PT jen 19,90 euro).

Meo je také značka pro IPTV nabídku PT, mobilní telefony (Meo Mobile), PC (Sapo portal) a nyní také pro satelitní službu. Na IPTV nabízí více než 100 programů včetně možností digitálního nahrávání, TV pauzy, VOD a HDTV. IPTV bude podle zástupce PT, Zeinala Baba, do září letošního roku dostupná pro 90 procent portugalských domácností.

Meo Mobile nabízí více než 30 TV stanic. Nové mobilní telefony určené speciálně pro příjem TV vysílání budou na tamním trhu dostupné ještě v tomto měsíci.

zdroj: adTV





Reklama




Vybrané články