Quantcast

Nové karty Digi TV v Nagravision 3 i v Chorvatsku

| redakce | tisk

Po České republice a Slovensku se nové dekódovací karty Digi TV, pracující v systému Nagravision 3, objevily na dalším trhu, kde platforma působí - v Chorvatsku.

První dekódovací karty Digi TV v systému Nagravision 3 začal provozovatel služby dodávat k satelitním kompletům s přijímači Digi+III od středy 16. dubna 2008. Nové karty mají stejný potisk jako ty v Česku a na Slovensku - modrý a červenobílý. Na zadní straně karty je logo platformy Digi TV a Nagra (systému Nagravision švýcarské společnosti Kudelski) a dále je zde textová informace "Tato karta je vlastnictvím Digi TV" v pěti jazycích (chorvatsky, srbsky, maďarsky, česky a slovensky) a také kontakt na zákaznickou linku.

Nové karty Digi TV v Nagravision 3 i v Chorvatsku
▲ Nové karty Digi TV v Nagravision 3 i v Chorvatsku

Distribuce nových abonentských karet Digi TV souvisí s plánovaným přechodem služby na vyšší verzi kódovacího systému Nagravision, který lépe zabezpečí službu před neautorizovaným příjmem. Stávající a především starý systém Nagravision 2 se v současné době nepovažuje za příliš bezpečný systém a je proto nutné jej nahradit vyšší verzí se kterou bezprostředně souvisí plošná výměna dekódovacích karet ve všech krajinách, kde společnost nabízí svůj produkt - Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Chorvatsko a Srbsko.

Programy platformy Digi TV pro 6 zemí se vysílá z celkem 11 transpondérů satelitu Intelsat 10-02 na pozici 1°W. Na nedaleké pozici 0,8°W jsou umístěny další telekomunikační satelity - Thor 2, Thor 3 a nový Thor 5, který by měl přinést rozšíření nabídky vysílaných programů především pro střední a východní Evropu (tedy i pro ČR a Slovensko).

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články