Quantcast

Skylink testuje regionalizaci programů

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink testuje regionalizaci programů

Satelitní platforma Skylink začala testovat regionalizaci programů. Tyto testy mohou zaregistrovat i zákazníci a majitelé karet Skylink možným dočasným příjmem kanálů, které nejsou určeny pro daný region.

"Na všech programech, které nejsou dostupné v obou zemích nastavujeme funkci GCA, tedy regionalizaci," uvedl pro web parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel TradeTec, spoluprovozovatel služby Skylink.

"Tato funkce umožňuje mj. operativní rychlé a jednoduché vypínání karet daného regionu, což se používá např. na programech STV během přenosů závodů F1. V době přenosů není příslušný program na kartách registrovaných pro ČR přístupný," popisuje funkci J. Glisník.

"Regionalizace je praktický nástroj systému CryptoWorks, který jsme dosud plně nevyužívali," říká šéf TredeTec. "Průvodním jevem funkce regionalizace je skutečnost, že na všech kartách jsou zápisy všech programů a podle regionu karty programy jsou nebo nejsou přístupné," dolňuje.

Někteří majitelé karet Skylink registrovaných pro území České republiky zaregistrovali, že mají zápis (oprávnění) pro program TV Markíza. "Zápis programu Markíza na kartě registrované pro ČR tedy sám o sobě neznamená, že na této kartě bude Markíza přístupná. V současné době probíhá testování regionalizace. Během testů se může stát, že budou aktivní programy, které nejsou součástí nabídky pro daný region," uzavírá téma J. Glisník.

TV Markíza a STV3 (Trojka) nejsou součástí české neplacené nabídky paketu Skylink. Na Slovensku nejsou dostupné programy Nova a Nova Cinema.





Reklama




Vybrané články