Quantcast

Humax PVR-8000T - set top box pro DVB-T

| Tisk

Humax PVR-8000TKorejský výrobce populárních set top boxů Humax uvedl na trh další model ze své "osmičkové" řady - receiver PVR-8000T. Samotný název už leccos napovídá o možnostech a využití přijímače. Písmeno "T" v názvu přístroje upozorňuje, že jde o receiver pro příjem digitální pozemní televize (DVB-T). Designem se ale nepodobá známému satelitnímu set top boxu PVR-8000.

Humax PVR-8100T (dále jen Humax) patří do třídy high-endových set top boxů pro příjem DTT (digital terestrial television). Součástí přístroje je i vestavěný hard disk 40 GB pro záznam oblíbených pořadů z DVB-T.

Humax má 200 předvoleb pro televizní a rozhlasové služby vysílané v rámci DVB-T. Programová kapacita plně dostačuje pro příjem všech multiplexů u nás. Přístroj podporuje automatické i ruční vyhledávání multiplexů. Nainstalované programy můžeme třídit do některých z pěti favoritních skupin.

Přístroj má multijazyčné menu. Nechybí ani v češtině a slovenštině. Přístroj podporuje EPG (elektronický programový průvodce), teletext a časovač.

Na předním panelu se nacházejí 4 tlačítka - Stand by/ON, tlačítko pro přepínání mezi televizním a rozhlasovým módem a nakonec dvě tlačítka pro přepínání programů. Dále se zde nachází LED dioda, která informuje o stavu přístroje (Stand by/On). Nakonec zde najdeme i čtyřčíslicový sedmisegmentový displej.

Na zadním panelu jsou dvě zásuvky SCART (1 pro televizor a druhá pro videorecordér), dále pak 3 RCA zásuvky (1x video, 2x audio /levý+pravý/), datové sériové tří pinové rozhraní RS-232C pro aktualizaci settingu či firmware přístroje, RF modulátor, digitální optický audio výstup Dolby Digital AC3 a nakonec hlavní kolébkový vypínač.

Jak jsme se již zmínili v úvodu, Humax má integrovaný HDD o kapacitě 40 GB, což umožní záznam zhruba 20 hodin televizního programu. Přístroj ale nemá populární zásuvku USB pro přenos dat z Humaxe do počítače. Samozřejmostí je i funkce TimeShift ("opožděné přehrávání"), vyhledávání v záznamenaných pořadech atd.

ZÁVĚR


Humax uvedl na trh svůj vůbec první hard diskový set top box pro DVB-T. Vysílání v DVB-T je v České republice stále ještě ve zkušebním provozu na území hlavního města a části středních Čech. Patrně ještě letos bude zahájeno vysílání pravidelné, které bude dostupné na většině území České republiky.

Humax PVR-8000T je na našem trhu nabízen za cenu kolem 11000,-Kč.

redakce





Reklama




Vybrané články