Quantcast

UPC se za problémy s příjem UPC Direct omluvila

| Tisk

logoV minulém týdnu - přesněji ve středu 11.srpna 2004 - došlo v technologickém centru firmy UPC v Amsterodamu k zásadní změně konfigurace programů digitální satelitní placené televize UPC Direct. Po změně konfigurace UPC si museli uživatelé set top boxů nově naskenovat všechny tři transpondéry UPC Direct na satelitu Astra 1G (19,2°E). Jde o transpondéry č.75 (kmitočet 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4), č.95 (frekvence 12,304 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) a č.99 (kmitočet 12,382 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Jednodušší proces "přeladění" měli uživatelé zapůjčeného set top boxu Philips DSX-6010S, který se nastaví na nové parametry ve standby módu.

Změna konfigurace UPC nebyla bezproblémová. Řada programů měla v prvních dnech zhoršený obraz ale i zvuk. Jednotlivé zvukové podnosné měly špatnou identifikaci. Prémiový porno kanál Private Gold nemohli abonenti přijímat zhruba 2,5 dne. Na obrazovce se objevilo pouze logo UPC Direct. Většina popisovaných problémů již byla v posledních dnech vyřešena. Nadále např. není plně funkční EPG (elektronický programový průvodce). "Základní změny jsou ukončeny. Na původní parametry už není možné se vrátit. V současné době probíhá dolaďování celého systému." Řekl pro magazín RadioTV pan František Malina.

NIŽŠÍ POPLATEK ZA SLUŽBU NEBUDE...
I když u některých programů UPC Direct byla několik dní výrazně snížena kvalita, společnost UPC neplánuje automaticky snížit měsíční paušál o částku rovnající se poměrně počtu dnů v měsíci, kdy byla kvalita snížena. Pokud se někdo cítil kvalitou služby poškozen a trvá na odškodnění, musí písemně kontaktovat reklamační oddělení UPC, která jeho žádost posoudí.

"Všem předplatitelům, kterým jsme narušili sledování jakéhokoliv programu, se jménem svým i jménem vedení společnosti upřímně omlouvám. Samozřejmě platí i to, že ti z nich kteří měli narušen příjem více než je obyklé, se mohou s reklamací písemně obrátit na Zákaznické centrum," sdělil pro server RadioTV mluvčí společnosti UPC Česká republika a ředitel PR pan František Malina.



Související stránky:
* UPC se omluvila, ale snížení paušálu neplánuje

dle RadioTV.cz
redakce





Reklama




Vybrané články