Quantcast

ORF si objednala nový transpondér na družici Astra

| Tisk

logoSpolečnosti SES Astra (součást SES Global) a ORF dnes na mezinárodním veletrhu IBC 2004 v holandském Amsterodamu oznámily, že podepsaly dlouhodobou smlouvu na užívání další transpondérové kapacity na satelitním komplexu družic Astra 19,2°E.

Rakouský veřejnoprávní broadcaster ORF začne používat nový transpondér na družici Astra 19,2°E ještě v tomto roce, kdy zároveň začne platit nový kontrakt mezi ORF a SES Astra.

Andreas Gall, technický ředitel ORF, řekl: "S rozšířením transpondérové kapacity jsme na jedné straně položili základ pro poskytování našich televizních a rozhlasových programů v nejlepší kvalitě a zlepšení současných služeb pro následující rok. Dále díky nové transpondérové kapacitě můžeme nabídnout služby pro další televize, rádia a datové služby. S naším know-how můžeme poskytovat plné služby pro tyto klienty - od kódování a uplinkování signálu."

Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel SES Astra, uvedl: "Těší nás rozšíření spolupráce s renomovanou veřejnoprávní televizí jako je ORF. Rozšíření kontraktu přinese více programů z nejpopulárnějšího evropského satelitního systému družic Astra 19,2°E."

Paket ORF je vysílán na družici Astra 1 (pozice 19.2°E), na kmitočtu 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. V balíku jsou vysílány oba terestrické TV kanály ORF1 a ORF2 včetně regionálních okének, dále pak turisticko-informační TW1 a ORF Sport, hudební go TV a komerční kanál ATV+ a dále pak rádia veřejno-právního rakouského rozhlasu.



Signály programů ORF1, ORF2 a ATV+ jsou zakódovány hned 3 systémy - Betacrypt, Nagravision Aladin (pro rakouské abonenty Premiere) a systémem Cryptoworks.

dle SES Astra

redakce





Reklama




Vybrané články