Quantcast

Změny v paketech Czech Link a UPC Direct (1.)

| Tisk

CZECHLINK
Od 15.2.2001 se filmový program Hallmark, vysílaný doposud v paketu Czech Link, přenáší také v paketu Hallmark Entertainment na družici Hot Bird 13E na kmit. 12460/V (SR 27500, FEC 3/4). Signál je, stejně jako doposud v paketu Czech Link, určen jako přenosová trasa do kabelových rozvodů a bude proto kódován systémem POWER VU - individuální příjem nebude možný.

V paketu Czech Link bude vysílání programu Hallmark na konci února 2001 zastaveno. Připomeňme, že Hallmark v paketu Czech Link vysílal kódovaně v CA CryptoWorks monofonně, kdy v jednom kanále se vysílal zvukový doprovod TV programu a ve druhém byl přenášen český komentář TV stanice EUROSPORT. Ke změně dochází i v přenosu tohoto komentáře. Nyní je i přenášen volnějako 'rádio' na bývalé pozici ČRo 6 - Rádio Svobodná Evropa.

Zároveň jsou u TV i R programů v paketu Czech Link vysílány správné informaceo volném / kódovaném vysílání. To umožňuje sledovat volně vysílané TV programy už i na přijímačích Philips, který je dodáván k satelitní službě UPC Direct.

UPC DIRECT
Od 1.3.2001 dochází ke přejmenování programu Max 1 na SPEKTRUM TV. Tím dojde ke sjednocení názvu této populární stanice s dokumentárními programy ve střední Evropě. Program zůstává zřejmě beze změny, mění se jen logo a grafika stanice. Změny zaregistrují i diváci kabelových televizí.



K 1.3.2001 končí v paketu UPC Direct americká hudební TV stanice BET International (program nebyl určen pro ČR). Uvolněné místo v paketumá využít polská TV PLUS (opět nebude určena pro ČR).

Změny v UPC Direct tedy opět ve prospěch jiných než českých diváků, v nedohlednu je zatím i zlepšení obrazu všech programů. Ke snížení počtu programů v paketech pronájmem dalších transpondérů a tím zlepšení jejich obrazu zřejmě hned tak brzy nedojde. A kde jsou další slibované programy CT1, CT2, Prima? Na odpověď si budeme muset zřejmě ještě chvilku počkat.

Parabola.cz





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články