Quantcast

Nové výrobky Kaon: KTSC-N550H2 a KTSC-N550H2R

| Tisk

kaon_ktsc-n550h2Korejská firma Kaon rozšiřuje poměrně rozsáhlou nabídku set top boxů o další dva modely. Nově se v katalogu objevily dva modely - KTSC-N550H2 a KTSC-N550H2R. Vzhledem k tomu, že oba modely mají obdobné parametry, bude následující popis věnován oběma přístrojům.

KAON PŘINÁŠÍ DALŠÍ COMBO
Především je nutno říci, že nové boxy by měly oslovit hlavně náročnější diváky. Oba výrobky KTSC-N550H2 a KTSC-N550H2R jsou určeny jak pro příjem digitální pozemní televize (DVB-T), tak i pro příjem satelitních televizních a rozhlasových programů (DVB-S). Součástí přístrojů jsou dva sloty standardu Common Interface pro vložení libovolných přístupových modulů (Cryptoworks, Irdeto, Viaccess či jiný). Oba modely jsou PVR receivery do kterých můžeme připojit hard disk o takřka libovolné kapacitě.

DVB-S
Technická specifikace, kterou máme k dispozici, neuvádí, kolik můžeme do paměti přijímačů uložit televizních a rozhlasových programů ze satelitu. Předpokládáme, že alespoň 5000, což je dostatečná kapacita pro MCPC, tak i SCPC kanály a to jak v Ku, tak i C pásmu v symbolových rychlostech 2 ~ 45 Ms/s. Boxy podporují DiSEqC ve verzi 1.2 a také všudypřítomný USALS, který zjednoduší příjem mnoha satelitů pouhým zadáním zeměpisných údajů místa příjmu.

DVB-T
DVB-T část poskytuje možnosti nastavení celé řady parametrů - demodulaci COFDM, TX mód 8k nebo 2k, ochranný interval 1/32, 1/16, 1/8, 1/4 a zabezpečení 1/2, 2/3, 3/4, 5/6 a 7/8. Možné je navolit šířku pásma jak 8 MHz, která se používá v Evropě, tak i 7 MHz, která se využívá v Austrálii.

ANALOG PVR
Tento odstavec je věnován jen modelu KTSC-N550H2R, neboť právě v analogovém PVR se liší od KTSC-N550H2. Co to je analogový PVR? Zjednodušeně se dá říci, že set top boxem můžeme digitalizovat naše analogové nahrávky, či signály. Na vstup KTSC-N550H2R můžeme přivést např. kameru či videorekordér. Pořady z těchto připojených zařízení můžeme na set top boxu uložit v digitální podobě na hard disk. Uživatel tímto způsobem může postupně převést svoje cenné záznamy z VHS kazet na DVD. Postup v takovém případě je zřejmý: nejprve si pořad nahraje na HDD přijímače a poté jej díky USB rozhraní přenese do PC, kde potom záznamy zpracuje a připraví k vypálení na DVD či CD. Možností využití analogového PVR je mnoho...

PVR
Kaony - podle technické specifikace - umožňují současně zaznamenávat 6 pořadů a jeden přehrávat. Divákům už tak nemusí uniknout žádné atraktivní pořady, které se vysílají ve stejný čas. PVR část obsahuje běžné funkce, které nalezneme i u dalších přístrojů, nechybí ani time-shifting.

DALŠÍ MOŽNOSTI BOXŮ
Jak jsme již uvedli výše, přijímač má USB rozhraní, což umožňuje pohodlné kopírování zaznamenaných pořadů v počítači a další zpracování vhodnými programy. Možnosti to nejsou zdaleka všechny. Kaony podporují i populární formát MP3 (MPEG-1 Layer 3), což znamená, že nám přístroj může přehrávat naše oblíbené hity, které přeneseme do přijímače právě přes USB.



Výhodou přístrojů je velmi jednoduchá výměna hard disku. Bez zásahy do přístroje vyjmeme hard disk z přístroje a připojíme např. jiný o větší kapacitě.

VYBAVENÍ
Kaony mají dvě zásuvky SCART, S-Video, 3 zásuvky cinch (video, audio L+R), digitální audio výstup, modulátor a také sériové rozhraní RS-232 (9ti pinové) pro aktualizaci settingu a firmware přístroje. Posledním konektorem na Kaonech je USB.

ZÁVĚR
Kaon rozšiřuje nabídku přístrojů o dva nové modely KTSC-N550H2 a KTSC-N550H2R. Oba combo PVR-modely jsou určeny jak pro DVB-S, tak i pro DVB-T. Přístroje mají dva sloty pro příjem kódovaných programů (je nutný příšlušný modul a karta). Model KTSC-N550H2 by se mohl brzy objevit i na našem trhu, u druhého modelu (+ analog) nejsou bližší informace o termínech dodání. Ceny zatím nejsou známy.

redakce





Reklama




Vybrané články