Quantcast

Modul Alphacrypt CI je vhodný pro HDTV

| Tisk

logoDigitální televize je krok k vyšší kvalitě a modul AlphaCrypt CI je nejvhodnější řešení pro příjem digitální placené televize. Vedle "normální" obrazové kvality (angl. SDTV - Standard Definition Television) plánuje stále více provozovatelů kanálů vysílání ve standardu HDTV (High Definition Television).

U HDTV je téměř čtyřnásobný počet pixelů a podstatně větší je i množství přenášených řádků. Datový tok je u HDTV kanálů zhruba 15 Mbit/s, zatímco u SDTV je okolo 3-8 Mbit/s.

Modul Alphacrypt CI lze bez problému používat i pro příjem HDTV kanálů na vhodném set top boxu. Je jedno, zda jde o kabelový či satelitní receiver. Nejlepší příklad je příjem panevropského HDTV programu HD1 (do září 2004 vysílal pod názvem Euro 1080), který je zakódován systémem Irdeto2. Modul AlphaCrypt CI je použitelný i pro příjem HDTV signálů na počítači. Pro příjem je nutný Common Interface.

Alphacrypt patří do kategorie multifunkčních přístupových modulů. CAM podporuje systémy Irdeto, Conax, Cryptoworks a je kompatibilní i pro příjem německé pay-tv Premiere. Alphacrypt se stal populární i v České republice a na Slovensku, kde jej lze použít pro příjem satelitních platforem Czech Link, Slovak Link a UPC Direct.



HDTV kanál HD1 se vysílá přes nejsledovanější satelitní komplex družic Astra 1, na pozici 19,2 stupňů východně, na kmitočtu 12,169 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Stejný kanál je vysílán i pro diváky ve Skandinávii na satelitu Sirius, 5 stupňů východně. Přenosová trasa HD1 je na družici Astra 3A, 23,5 stupňů východně.

z tiskové zprávy Mascom GmbH

redakce





Reklama




Vybrané články