Quantcast

Nové programové nastavení na přijímačích Philips

| Tisk

logoSpolečnost UPC provedla dnes podle plánu aktualizaci programových předvoleb na přijímačích Philips, které se dodávají k příjmu služby UPC Direct. Jednoduše řečeno: většina programů na prvních 99 předvolbách je na nových pozicích.

UPC přistoupila k novému programovému nastavení z důvodu vstupu nových programů do nabídky UPC Direct. Ve druhé polovině dubna 2005 bude oficiálně spuštěn nový doplňkový balík programů "PLUS", který bude k dispozici abonentům Directu za příplatek 152 Kč včetně DPH (na Slovensku 199,-Sk včetně daně). Znamená to, že pro příjem nových programů bude muset abonent sáhnout hlouběji do kapsy.

Nabídka "Plus" bude v první fázi nabízet 7 programů na 6 kanálech. Bude to AXN s akčními a dobrodružnými seriály a filmy, Viasat Explorer s dokumenty o přírodě, cestování, extrémních sportech, Viasat History s historickými světovými událostmi, vědou, kulturou, sportem, sdílený kanál Cartoon Network / TCM s kreslenými příběhy pro děti, resp. s klasickými hollywoodskými filmy, Boomerang - 24 hodinový program pro děti s animovanými filmy a Private Blue, erotickým kanálem pro dospělé.

V souvislosti se startem nabídky "Plus" došlo k novému uspořádání programů na všech přijímačích Philips, které se dodávají k UPC Direct (tato změna se tedy přímo netýká zákazníků, kteří používají vlastní set top box, ti si musí naladit nové programy UPC Direct "ručně" - na kmitočtu 10,921 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6).

A jak vypadá nové složení programů na přijímači Philips? Nové složení programů najdete na této stránce . Prvních 9 předvoleb zůstalo překvapivě neobsazeno (vyjma 3.ředvolby, kde je TV Prima; na Slovensku jsou na předních pozicích TV JOJ a Markíza). Jsou snad připraveny kanály č.1 a 2 na vysílání programů České televize? Doufejme že ano a že již brzy bude nabídka UPC Direct kompletní včetně o vysílání TV Nova, kterou si přejete nejvíce. Z předních předvoleb "vypadl" nekódovaný parlamentní kanál 24CZ, který je nyní až na 77.předvolbě. Z EPG (tj. z programů do předvolby číslo 99) byly odstraněny kanály KTO (francouzská katolická televize) a ARTE (francouzsko-německý kanál o umění). Naopak na předních pozicích nově najdeme německé kanály RTL, Super RTL, KiKa (KinderKanal), SAT.1, Pro Sieben, Vox, ARD, TW1 a překvapivě i Bahn TV). Další překvapení na předvolbě číslo 44, kde byl zařazen Eurosport v německé verzi (česká verze stanice je na kanále č.41).

Nové složení programů na přijímačích Philips je podle žánru:

9 ... 17 dokumentární kanály
19 ... 24 magazíny
25 ... 39 filmové kanály
40 ... 54 sportovní programy
55 ... 64 dětské stanice
65 ... 75 hudební televize
76 ... 86 zpravodajské programy
87 ... 95 německé programy + TV5 Europe + RAI Uno
96 ... 98 erotické stanice

Všimněme si jedné zajímavé předvolby - čísla 10, kde je mezi dokumentárními kanály zařazen akčně-dobrodružný kanál AXN...

Máte stále původní nastavení programů a chcete také nové nastavení předvoleb včetně nových kanálů na přijímači od UPC? Proveďte následující postup, který uvádí společnost UPC Česká republika:

Postup při ladění programů UPC Direct

Na dálkovém ovládání zmáčkněte tlačítko OPTS , objeví se HLAVNÍ NABÍDKA.
Vyberte položku INSTALACE a potvrďte tlačítkem OK, objeví se PIN, který je nastaven od výrobce na kód 0000,
pokud má zákazník svůj PIN kód nastavuje vlastní !!!!!
V menu INSTALACE zvolte tlačítkem OK "AUTOKONFIGURACE".
Zmáčkněte znovu tlačítko OK, po pravé straně vám problikne KONFIGUROVÁNO PRO UPC.D
Tlačítkem BACK se vrátíte zpět do INSTALACE.
V nabídce INSTALACE zvolte položku NAJDĚTE SATELIT a potvrďte tlačítkem OK .
Znovu zmáčkněte tlačítko OK, po levé straně se vám objeví JEMNÝ A HRUBÝ signál.
Potvrďte znovu signál tlačítkem OK a zvolte položku NAJDĚTE KANÁLY.
(cca 3minuty bude přijímač vyhledávat kanály)

DŮLEŽITÉ!!!
Pokud bude JEMNÝ signál nižší než 20, doporučujeme zákazníkovi, aby se obrátil na instalační firmu.




Na obrazovce se objeví SEZNAM NALEZENÝCH KANÁLŮ, potvrďte tlačítkem OK (nainstalovat).
Na obrazovce se vám objeví SÍŤ A KANÁLY NAINSTALOVÁNY.
Pro uložení informací potvrďte tlačítkem OK.
Vraťte se zpět tlačítkem BACK až na obrazovce nebude HLAVNÍ NABÍDKA.

TIP: Zdá se Vám postup instalace nových programů příliš složitý? Pokud ano, uveďte na několik desítek minut přístroj do stavu standby. Přístroj si sám zaktualizuje programové nastavení a případně si stáhne i nový software, který je již několik dní dostupný pro nestarší modely přijímačů Philips DSX-6010. Nový firmware si má poradit s novějšími přístupovými kartami UPC.

Uživatelé, kteří mají jiný set top box, se musí řídit podle manuálu, který obdrželi s přijímačem.

redakce





Reklama




Vybrané články