Quantcast

Premiere spustí HDTV demo kanál na satelitu Astra

| Tisk

logoTelevizní vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV) se stává více jak rok hlavním tématem dalšího rozvoje digitální televize a stane se tak i na blížícím se veletrhu IFA, který se bude konat v Berlíně ve dnech 2. až 7.září 2005, zejména v hale č.26, výstavní hala pro HDTV a domácí kino. Experti očekávají, že HDTV se stane motorem dalšího rozvoje digitálního vysílání v Evropě, zvláště s prodejem zobrazovacích jednotek ve formátu 16:9, které se stávají stále populárnější mezi spotřebiteli a přední operátoři placené televize v Evropě už oznámili, že spustí řádné vysílání HDTV kanálů přes satelitní systém Astra v dalších 12 až 14 měsících. Německá Premiere bude první, která nabídne svůj paket HDTV kanálů pod názvem Premiere HD.

Speciální trailer Premiere HD bude nyní vysílán v rámci programu Astra HD, který demonstruje vysílání ve vysokém rozlišení s brilantními barvami a krystalicky čistým zvukem. Demo kanál Premiere HD představí 3 nové 24hodinové HD programy složené z filmů, sportu a dokumentárních pořadů. Promo kanál Astra HD je určen pro prodejce se satelitní a anténní technikou a domácnosti. Vysílá 24 hodiny denně a je možné jej s vhodnou přijímací sestavou sledovat v celé Evropě - Astra 19,2 st. východně, kmitočet 12,441 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4.

Alexander Oudendijk, senior viceprezident a šéf komerčních služeb SES Astra, k uvedení HDTV kanálů Premiere uvedl: "Jsme potěšeni, že provozovatel Premiere se rozhodl spustit HDTV kanály přes Astru a zároveň bude první platformou v Evropě, která přinese divákům paket kanálů ve vysokém rozlišení a stává se vedoucí platformou v zavádění HDTV vysílání."



Oficiální start programů Premiere HD je naplánován na listopad 2005 a přinese zcela nové možnosti příjmu programů pro diváky v celém Německu. Premiere již potvrdila, že fotbalový šampionát MS 2006 bude přenášet v HDTV. Broadcaster nabídne všech 64 zápasů v HD kvalitě.

V době startu HDTV kanálů Premiere se na trhu objeví set top boxy vhodné pro příjem nabídky Premiere HD. Přijímače budou připraveny pro příjem signálů v novém kompresním standardu MPEG-4/H.264 a DVB-S2, což je další etapa vývoje DVB-S.

redakce





Reklama




Vybrané články