Quantcast

Aktuální patch pro Humax 5400

| Tisk

Aktuální patch pro Humax 5400

V minulém týdnu jsme zveřejnili zajímavé informace od našeho čtenáře Pepy. Na základě Vašich příznivých ohlasů Vám dnes přinášíme pokračování určené zvláště pro uživatele patchnutých receiverů Humax 5400.

S popularitou těchto přijímačů vzrostl zájem také o jejich aktuální programové vybavení. Ale jen pokud máme k dispozici aktuální s/w, můžeme využívat možnosti recieveru naplno. To platí samozřejmě i obecně - nejen v oblasti dekódování programů.

K výše uvedenému odstavci můžeme lehce připojit i jeden důkaz: v minulých dnech provedl italský provozovatel placené televize TELE+ DIGITALE změnu v kódování PPV (per pay view) kanálů Palco. Právě touto cílenou změnou dosáhl provozovatel TELE+ DIGITALE zamezení příjmu stanic PALCO na neoficiálních kartách v rámci projektu DS9. Ovšem po několika málo dnech se na internetu objevilo několik nových HDF souborů (patchů), které už měly opět ECM upravené i pro příjem stanic PALCO.

Jak ale poznáme aktuální patchy?
Na internetu se v posledních dnech většinou denně objevuje celá řada patchů pro Humax IRCI-5400. Často k nich chybí jakékoliv informace a tak nám nezbývá než soubory vyzkoušet.

1. Obrázek na pozadí.
Většina hackerů využívá i utilitku BACKGROUND PATCHER, která umožňuje zakompilovat do HDF souboru i vlastní pozadí pro MENU v recieveru. Ovšem můžeme se setkat i s patchy, které mají standardní pozadí (nezměněné) ale na drouhou stranu i změněné (v tomto případě se může jednat i o 'oficiální', neopatchovaný s/w, který má jen jiný obrázek na pozadí).

2. Aktuálnost souboru.
V MENU STATUS - VERZE PŘIJÍMAČE nalezneme datum poslední aktualizace HDF souboru výrobcem Humax. Pokud však použijeme patch, tento údaj bude pro nás pouze informační. Zjistíme tedy pouze, jaká verze originálního s/w výrobce byla hackery opravena. Pokud nás zajímá verze patchu, musíme hledat jinde: INSTALACE - PODMÍNĚNÝ PŘÍSTUP - INFORMACE O VERZI. Informace o velikosti a datu HDF souboru můžeme považovat opět pouze jako informační, neboť se také stává, že soubor má nastavené nesmyslné atributy.



3. Funkčnost patchu
Patchy bychom měli používat jen takové, které jsou prověřené a jsou z důvěryhodného zdroje. Doporučujeme využívat patchy jen z jediného zdroje (webu). Výborná je například holandská stránka http://www.axs-ict.nl/humax5400/.


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články