Quantcast

Česká TV3 přišla o licenci

| Tisk

Česká TV3 přišla o licenci

Otazníky nad vysíláním a budoucností metropolitní TV3 se zdají být sečteny. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na úterním zasedání vyslechla obě strany ve sporu - investora TV3 EMV a majitele RTV Galaxie Martina Kindernaye. Své zasedání však ale přerušila a v jednání pokračovala ve středu, kdy se očekávalo stanovisko Rady.

Rada pro RTV dnes odebrala licenci společnosti RTV Galaxie na pozemní vysílání TV3 v Praze a Hradci Králové. Jako důvod odebrání licence je podle mluvčího rady Pavla Baráka, opakované porušení zákona. Rada bude o přesném znění rozhodnutí včetně odůvodnění hlasovat až na svém příštím zasedání 8.1.2002. Rozhodnutí zatím není pravomocné.

Majitel RTV Galaxie M.Kindernay řekl, že v případě odebrání licence se bude bránit soudní cestou. Do rozhodnutí soudu chce vysílat.

Martin Kindernay přerušil na jeden měsíc vysílání TV3 na začátku listopadu z technických důvodů, kdy mu servisní organizace TV3 a.s. odvezla z Hradce Králové téměř veškerou přijímací techniku a nemohl tak plnit licenční podmínky. Během této doby získal finanční prostředky na nový rozjezd TV3 od jedné belgické společnosti, ta má zájem o 34% podíl ve společnosti RTV Galaxie. Zároveň však nabídl svému původnímu partnerovi EMV 34% podíl v RTV Galaxii.

V současné době TV3 vysílá pouze prostřednictvím dvou ze šesti terestrických vysílačů. V Praze na 28. kanále a v Hradci Králové na 46.kanále. Na satelitu EuroBird 1 (28.5E), kde byla TV3 šířena v paketu Czech Link (12,608 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) je vysílána pouze černá obrazovka se signálem teletextu TV3. V paketu UPC Direct (Astra 19.2E, kmit. 11,875 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, CA CryptoWorks) je vysílána pouze informace, která informuje diváky, že UPC nemá se společností RTV Galaxie smlouvu o šíření terestrického signálu TV3 na satelitu.




Parabola.cz
19.12.2001


Doporučené odkazy:
http://www.radiotv.cz/text/text.phtml?id=700&from=musi





Reklama




Vybrané články